Jelle
Jelle Entertainment 30 mrt 2019

Remote Play: Met deze devices kun je op afstand op je PS4 spelen

Met Remote Play kan je PS4-games vanop een afstand naar een device sturen. Op die manier kun je je favoriete games spelen terwijl iemand anders gebruikt maakt van de televisie waarop de spelcomputer is aangesloten.

Eerlijk is eerlijk, de ervaring via Remote Play is niet ideaal. Je moet een hele goede verbinding hebben om de game in een hoge resolutie en een stabiele framerate te laten draaien. Bovendien moet je dan nog rekening houden met de momenten waarop de verbinding iets minder is en je dan even iets van de game mist.

Daardoor is Remote Play niet handig wanneer je een shooter competitief speelt of een sportgame op het hoogste niveau probeert. Maar wanneer je gewoon even een game op een afstand wilt beleven, dan kun je dat via Remote Play doen. Dit zijn de belangrijkste devices waarmee je van de service gebruik kan maken.

PlayStation Vita

De PlayStation Vita is inmiddels niet meer in productie en er komen geen games meer voor uit. Maar als je het ding al had, dan is het goed om te weten dat die de eerste device is waarop je gebruik kon maken van Remote Play.

Het handige van de PlayStation Vita is dat je een controller en een beeldscherm in een hebt. Wel is het zo dat je de triggers mist en en je ook de thumbsticks niet kunt indrukken. Deze knoppen worden vaak op het touchscreen verwerkt of op de achterkant van de Vita en dat is niet ideaal. Maar voor bepaalde simpele games is de Vita meer dan genoeg.

Remote Play: Met deze devices kun je op afstand op je PS4 spelen

Laptop, desktop of Macbook

Remote Play werd pas interessant toen Sony met een aparte app kwam die je kunt installeren op je laptop, desktop en Macbook. Door vervolgens een PlayStation 4-controller te gebruiken kun je de game spelen op de manier zoals jij dat wilt. Bovendien kun je op deze manier spelen met een 1080p-resolutie, waardoor de game er ook gewoon goed uitziet. De stream werkt via deze manier ook een stuk stabieler.

Remote Play: Met deze devices kun je op afstand op je PS4 spelen

Smartphone en tablet

Sinds kort is het mogelijk om Remote Play te gebruiken op de iPhone en iPad. Daarvoor was het al beschikbaar op de verschillende Xperia-smartphones van Sony zelf.

De PlayStation 4-controller kun je hier niet op aansluiten, maar je kan gamen via het touchscreen van de smartphone of gebruik te maken van een controller die wél op smartphones werkt. Dat werkt beter dan het touchscreen, maar helaas net iets minder goed dan de PlayStation 4-controller.

Remote Play: Met deze devices kun je op afstand op je PS4 spelen

Hoe dan ook, via Remote Play hoef je niet altijd gebruik te maken van je tv en dat levert nieuwe mogelijkheden op.

Heb je nog geen PS4? Deze speciale Spider Man PS4 wil je nu in huis halen.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


Reageer op artikel:
Remote Play: Met deze devices kun je op afstand op je PS4 spelen
Sluiten