Jelle
Jelle Entertainment 12 sep 2019

Review ‘Borderlands 3’: een van de beste games van dit jaar

Goede games zijn een verademing om te spelen. Het zijn titels die je uren bezighouden en je veel plezier bezorgen. Een goed voorbeeld daarvan is ‘Borderlands 2’, een game die alweer in 2011 uitkwam. Acht jaar later verschijnt eindelijk ‘Borderlands 3’, en dat is in één klap een van de beste games van dit jaar.

‘Borderlands 3’ is een game die je kunt spelen zonder het tweede deel te hebben aangeraakt. Je mist dan wel bepaalde inside jokes en kunt de waarde van bepaalde scenes iets minder goed inschatten, maar qua verhaal staat het er redelijk los van. In de game ga je aan de slag met een van de vier beschikbare Vault Hunters.

Elk personage heeft zijn eigen speelstijl en speciale aanvallen, waardoor het gelijk een game is die je meer dan eens kunt en eigenlijk moet gaan spelen. Ikzelf ben voornamelijk aan de slag gegaan met Fl4k, die wordt bijgestaan door een handig beest en een soort vurige adelaars af kan vuren.

Speel als Vault Hunter in ‘Borderlands 3’

Als Vault Hunter sluit je je snel aan bij de Crimson Raiders, een groep die bestaat uit helden en andere personages van het voorgaande deel. Zij hebben het aan de stok met de Calypso Twins. Deze YouTubers/influencers maken video’s die vooral bij de Psycho’s zeer in trek zijn.

Door hun shows hebben ze in het universum miljoenen volgers die bereid zijn om hun leven te geven voor de Calypso Twins. En omdat ze er op uit zijn om zoveel mogelijk terreur te veroorzaken en uiteindelijk een nieuwe kluis te openen, is het aan jou om ze uit te schakelen.

De weg daarnaartoe is lang en gevuld met toffe content. ‘Borderlands 3’ is echt zo’n game die je tientallen uren zoet houdt voordat je het einde ziet. En als je daar bent, dan is de game nog niet afgelopen. Je kunt de game daarna nog een keer spelen in een New Game Plus-variant, met extra uitdaging.

Ook tijdens de reis is er zoveel te doen. Je hebt naast de hoofdmissies verschillende zeer goed uitgewerkte zijmissies. Je vindt constant nieuwe wapens en die zorgen er dan weer voor dat je sterker wordt. Je stijgt levels, waarmee je nieuwe skill points verdient en op die manier nieuwe vaardigheden leert of verbetert. En zo is er nog veel meer.

Bovendien speelt ‘Borderlands 3’ heel vlot. Het voelt veel meer als een shooter dan zijn voorganger. Je bent veel sneller, kunt veel gerichter schieten en hebt daarnaast ook de mogelijkheid om op hoger gelegen platformen te springen of te klimmen. Daardoor is de wereld een stuk dynamischer dan bij zijn voorganger en is het gewoon echt leuk om willekeurig naar plekken toe te gaan en er daar flink op los te knallen.

Het wordt al helemaal een feest als je een paar vrienden hebt die de game ook willen spelen. Wanneer je coöperatief speelt worden de tegenstanders aangepast aan jouw level. Zodoende maakt het niet uit dat jij in level 25 zit en je maat in level 10. Je speelt dan allebei op je eigen niveau en verdient ook loot die bij jou past. Bij dat laatste kun je er voor kiezen dat de loot die gedropt wordt specifiek voor jou valt. Op die manier hoef je niet te gaan jagen op bepaalde wapens.

‘Borderlands 3’ is een game zoals je die maar eens in de paar jaar tegenkomt. Van begin tot einde straalt het spel kwaliteit uit. Zelf ook benieuwd geworden? ‘Borderlands 3’ is vanaf 13 september beschikbaar en verschijnt dan op de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Lees ook: Hoofdverhaal ‘Borderlands 3’ is goed voor tientallen uren vermaak

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Review ‘Borderlands 3’: een van de beste games van dit jaar
Sluiten