Jelle
Jelle Entertainment 3 aug 2018

Review: ‘Marvel’s Spider-Man’ is hoe een superheldengame hoort te zijn

Voor de PlayStation 4 kwamen er dit jaar al heel wat toffe exclusieve games uit. Denk maar aan games als ‘God of War’, ‘Shadow of the Colossus’, ‘Detroit Become Human’, ‘Ni No Kuni 2’ en ‘Yakuza 6’. Ook Marvel’s ‘Spider-Man’ laat je niet op je honger zitten. 

De game is iets anders dan je gemiddelde ‘Spider-Man’-game. Zo heeft ontwikkelaar Insomniac Games, een partij die je kent van games als ‘Ratchet & Clank’ en ‘Sunset Overdrive’, de keuze gemaakt om een andere kant van Peter Parker en Spider-Man te tonen.

Dit is geen original story, waarbij je voor de zoveelste keer leert dat bij speciale krachten ook speciale verantwoordelijkheden komen kijken. Peter Parker neemt het in de game nog altijd op tegen verschillende superschurken, maar doet dat vaak samen met de politie van New York. Tegelijkertijd lijkt het hem ook wel fijn om zijn leven als Spider-Man achter zich te laten en de verantwoordelijkheden van Peter Parker op te pakken.

marvel spider-man ps4

Marvel’s Spider-Man versus Kingpin

Dat laatste is wel iets dat de ontwikkelaar ons op het hart drukte. In de speelsessie hadden we niet echt het gevoel dat Peter Parker genoeg had van zijn rol als Spider-Man. Het begint met de arrestatie van Kingpin, die zich niet zonder slag of stoot overgeeft. Het is aan Spider-Man om naar zijn kantoor te gaan en in te grijpen. En zo webslinger je van de ene kant naar de andere kant van de stad.

Webslingeren

Dat webslingeren werkt overigens verrassend goed. In geen tijd heb je door hoe het werkt en haal je heerlijk hoge snelheden terwijl je langs de wolkenkrabbers vliegt. Naast het webslingeren is het overigens ook mogelijk om gebouwen op te rennen om op die manier gemakkelijk en snel hoge punten te bereiken.

marvel spider-man ps4

Eenmaal aangekomen bij het kantoor van Kingpin word je geconfronteerd met een batterij vijanden. Die zet gebruikt de game handig om je kennis te laten maken met het vechtsysteem. Het doet een beetje denken aan het systeem van de Batman Arkham-games.

Vijanden

Wanneer er gevaar dreigt, zie je dat boven het hoofd van Spider-Man en dan moet je op dat moment wegduiken. Op die manier missen vijanden hun aanvallen en spring je weg voor rondvliegende kogels. Wanneer het veilig is, kun je gebruik maken van verschillende vechtcombinaties om je tegenstanders helemaal te verslaan. Dat knokken werkt erg soepel en loopt snel.

marvel spider-man ps4

Nadat je hopen vijanden hebt uitgeschakeld, kom je uiteindelijk oog in oog te staan met Kingpin zelf en word je echt op de proef gesteld. Je kunt Kingpin alleen aanvallen wanneer je voorwerpen uit de omgeving naar hem toegooit of door webben op hem af te schieten, zodat hij vast komt te zitten.

Hem op een normale manier aanvallen resulteert alleen maar in problemen en dan ben je binnen de kortste keren dood. Een ander sterk element is dat je tijdens het cinematische gevecht moet proberen het gevecht naar je toe te trekken. Dat doe je door middel van quicktime-events.

Genoeg variatie

Marvel’s ‘SpiderMan’ is een game met een groot aantal verhalende hoofdmissies en voldoende variatie. Zo moet je op een bepaald moment overschakelen naar Mary-Jane en haar als onderzoeksjournalist sneaky door omgevingen laten sluipen.

Ook buiten deze rode draad kent de game veel zijmissies en mogelijkheden om New York te verkennen. Door onder andere missies te voltooien krijg je ervaringspunten en daarmee kun je stijgen in levels. Hierdoor leer je nieuwe vaardigheden en word je steeds beter in het spel.

marvel spider-man ps4

Verder is het een verademing om te constateren dat het met de humor in de game behoorlijk goed zit en dat je een lading aan iconische personages in de game tegenkomt. Zo is Spider-Man-criticus J. Jonah Jameson weer van de partij om via een podcast zijn gal te spuien op Spider-Man. Heel lang hoeven we niet meer op de game te wachten. Marvel’s ‘SpiderMan’ verschijnt op 7 september en komt dan exclusief uit op de PlayStation 4.

Reageer op artikel:
Review: ‘Marvel’s Spider-Man’ is hoe een superheldengame hoort te zijn
Sluiten