Jelle
Jelle Game 23 mei 2019

Review ‘Rage 2’: erop los knallen zonder al te veel verhaal

Soms heb je games waarvan je niet helemaal begrijpt waarom er een vervolg op komt. ‘Rage 2’ is daar een goed voorbeeld van. Het eerste spel overtuigde niet echt en leek meer op een uitgebreide tech-demo dan op een game. Maar toch is er nu een opvolger. 

‘Rage 2’ neemt je mee naar een zo goed als vernietigde wereld die bulk van de gevaarlijke mutanten. Daarnaast is er de kwaadaardige organisatie genaamd The Authority, die de paar overgeblevenen wil onderwerpen. Als laatste overgebleven ranger is het aan jou om die slechteriken een stok in de wielen te steken.

De setting verdient niet meteen een originaliteitsprijs en het verhaal is ook niet bepaald memorabel. En kort: het kost je slechts een tiental uur om je door dit spel te worstelen. De personages die je in ‘Rage 2’ tegenkomt maken niet echt indruk en de cut scenes waarin ze opduiken storen meer dan dat ze iets bijdragen.

Genoeg te doen in ‘Rage 2’

Gelukkig zijn er redelijk wat nevenactiviteiten die ‘Rage 2’ toch nog leuk maken. Zo kun je verschillende checkpoints veroveren, zijn er basissen vol vijanden om overhoop te knallen. Daarnaast zijn er heel wat arks en die zijn interessant.

Ze worden vaak zwaar bewaakt, maar wanneer je daar alle vijanden heb weten uit te schakelen, dan kun je de ark betreden en krijg je een speciale vaardigheid of een nieuw wapen. Bij vaardigheden moet je denken aan passieve krachten, zoals een dubbele jump, maar er zijn ook actieve krachten, waarmee je vijanden kunt wegslaan en uitschakelen.

'Rage 2' review

Knallen maar

Zeker wanneer je een paar krachten en wapens hebt vrijgespeeld is het erg leuk om er op los te knallen. Het schietsysteem van de game is meteen een van de sterkste punten van ‘Rage 2’: op een basis afstormen en iedereen afknallen is soms écht lollig. Alleen wordt dat op lange termijn nogal eentonig, zeker wanneer je van plan bent een paar uur achter elkaar te gamen.

'Rage 2' review

Wat dat betreft is het verstandig om ‘Rage 2’ te zien als een game die je in korte sessies moet spelen en waarbij je vooral veel simpele actie voorgeschoteld krijgt. En soms … is dat precies wat je nodig hebt. ‘Rage 2’ is nu beschikbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Liever een game waar je uren zoet mee bent? De online versie van ‘Red Dead Redemption 2‘ is net gelanceerd!

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Review ‘Rage 2’: erop los knallen zonder al te veel verhaal
Sluiten