Surinde
Surinde Entertainment 13 apr 2019

De vijf rijkste dj’s ter wereld, met een verrassende nummer 1

Dat dj’s goed hun kost verdienen zal je niet verbazen, maar wie mag zich de rijkste dj ter wereld noemen? En nog belangrijker: hoeveel verdient die dan? Als je de bedragen leest wil je waarschijnlijk zelf ook dj worden. 

rijkste dj's ter wereld

De vijf rijkste dj’s

5. Marshmello

Op de vijfde en laatste plaats met een bedrag van 23 miljoen dollar staat de Amerikaanse dj Marshmello. Hij is misschien niet de bestbetaalde dj, maar wel een van de lucratiefste. Het grootste deel van zijn inkomen heeft Christopher te danken aan de bedragen die hij vraagt voor zijn optredes. Dankzij zijn YouTube-serie ‘Cooking with Marshmello’ en de vele muzikale samenwerkingen met Bastille, Selena Gomez en Anne-Marie heeft hij ook een grote smak geld verdiend.

rijkste dj's ter wereld

4. Steve Aoki

Steven Aoki vinden we terug op de vierde plaats met een bedrag van 28 miljoen dollar. Deze Amerikaanse dj heeft zijn inkomen te danken aan de tweehonderd optredes die hij het afgelopen jaar heeft gegeven. Daarnaast is hij ook het gezicht van Diesel-horloges.

3. Tiësto

Met een bedrag van 33 miljoen dollar komt de Nederlander Tiësto op een mooie derde plaats. Hij heeft zijn centjes verdient door het afgelopen jaar honderdvijftig optredes te geven in onder andere club Hakkasan in Las Vegas, waar hij een contract heeft lopen tot 2020. Voor een Nederlander is dit absoluut niet slecht, zeker als je weet dat onze eigen Dimitri Vegas & Like Mike zelfs niet in de top tien staan.

rijkste dj's ter wereld

2. The Chainsmokers

Zilver gaat naar The Chainsmokers. Dit dj-duo bestaat uit Andrew Taggart en Alex Pall, die samen een mooi bedrag van 45.5 miljoen dollar verdienen. Dit mooi getal hebben ze te danken aan hun driejarige deal met club Wynn Nightlife in Las Vegas.

1. Calvin Harris

De rijkste dj ter wereld is niemand anders dan Calvin Harris met een inkomen van maar liefst 48 miljoen dollar. We kunnen hem dus officieel de koning van de elektrische muziek noemen. Hij heeft dit ook wel te danken aan zijn samenwerkingen met onder andere Dua Lipa en Rag’n’Bone Man voor de wereldhit ‘One Kiss’ en ‘Giant’. Daarnaast verdiende hij ook veel geld met zijn optredes in Las Vegas en op festivals.

rijkste dj's ter wereld

Bron: MNM

Tesla-topman Elon Musk gooit uit het niets zijn eerste rapnummer online

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


Reageer op artikel:
De vijf rijkste dj’s ter wereld, met een verrassende nummer 1
Sluiten