Entertainment 12 aug 2018 Lesley

Zo maak je een roadtrip-playlist die letterlijk iedereen goed vindt

Of je nu anderhalf uur naar zee rijdt met je maten of met je lief gaat rondtrekken in Frankrijk: de zomer smeekt om roadtrips. En die smeken dan weer om een playlist. Alleen is het moeilijk om een lijst samen te stellen die iedereen goed vindt. Dankzij deze tips schreeuwt er straks niemand dat je ‘die ploat moet afzetten’.

Gij zult een thema kiezen …

Bij voorkeur pas je dat thema aan aan het gezelschap waarmee je op roadtrip bent. Op stap met de boys? Dan kun je gerust wat inspiratie putten uit de muziek waarop jullie graag gaan feesten. Samen naar Rock Werchter geweest? Put dan inspiratie uit de playlist die het festival nog op Spotify heeft staan: lekker gemakkelijk én je creëert meteen een nostalgische vibe in je playlist. Lees: je kunt terugdenken aan die knappe chick met wie je in een iets te zatte bui hebt staan schuren op de wei.

Romantische trip met je lief? Haal dan wat inspiratie uit de playlist die zij sowieso ‘indie shit’ heeft genoemd op Spotify. Zit je alleen in de auto? Dan werkt een podcast misschien even goed.

… maar ook durven variëren

Niemand wil de hele dag naar techno luisteren en iedereen wordt moe als je de hele tijd Bon Iver hebt opstaan – hoe geniaal goed die muziek ook is. Varieer: ga voor opgewekte muziek in de ochtend met een vleugje country om de dag goed in te zetten, eet je lunch op met wat rockmuziek op de achtergrond en zet de nacht in met dromerige beats van groepen als The xx.

roadtrip playlist

Gij zult naar iedereen luisteren

Dit is je kans om dj te zijn, dus haal je innerlijke Dimitri Vegas (of Like Mike, wat jij wilt) naar boven en hou rekening met ieders wensen, zowel op voorhand als in de auto. Vraag naar voorkeuren terwijl je de playlist samenstelt zodat er voor ieder wat wils tussen zit en sta open voor requests als je eenmaal aan het rijden bent.

Laat die ‘mijn auto, mijn muziek’-regel dus even achterwege en geef iedereen een kans – ook als dat betekent dat je lief Céline Dion opzet. Daarna zet jij zelf een schijf op en kan ze toch niet weglopen. Ha.

Gij zult geen schlagers en wijvenschijven mijden

Een hele dag luisteren naar Dua Lipa of Ed Sheeran gaat erover, maar af en toe een meezinger van jewelste doet je playlist écht geen onrecht aan. Een schlagernummer, een typische vrouwensong of – whatever – dat nummer van Samson & Gert dat je aan een oud scoutskamp doet denken: ook die nummers verdienen een plek in de ultieme roadtrip-playlist.

roadtrip playlist

Gij zult niet de hele tijd naar muziek luisteren

Ooit uren aan een stuk gereden met muziek op de achtergrond? Daar word je knettergek van, dus zet die plaat af en toe toch maar eens af en geniet van de allesoverheersende stilte.

Nu alleen nog hopen dat je geen ruzie maakt tijdens je roadtrip!

Waarom je ruziemaakt met je lief in de auto

Reageer op artikel:
Zo maak je een roadtrip-playlist die letterlijk iedereen goed vindt
Sluiten