Jan
Jan Entertainment 4 mei 2019

Acteur Robert Downey jr. is bijna even rijk als Tony Stark

Robert Downey jr. is dankzij de reeks ‘Avengers’ en ‘Iron Man’ zeker geen arme sloeber. Met de nu al succesvolle ‘Avengers: Endgame’ kan hij naar verluidt minstens 75 miljoen dollar bij laten schrijven op zijn rekening. Kwestie van goed onderhandelen zullen we maar zeggen.

Robert Downey jr. is behalve een steengoede acteur, ook een uitstekende onderhandelaar. Zo ontving hij voor zijn eerste Avengers- film uit 2012, een slordige vijftig miljoen dollar. Ook met ‘Infinity War‘ wist de acteur goed te cashen: 75 miljoen dollar. Dan gaat het geweldig snel natuurlijk.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Robert Downey Jr. (@robertdowneyjr) op

Robert Downey jr. weet hoe hij moet onderhandelen

Hoe hij dat flikt? De inhoud van zijn contract met Marvel is geen geheim dus weten we dat hij naast een loon van tien miljoen dollar, ook recht heeft op 2,5 procent van de winst. Dat is pas sinds ‘Iron Man 2’, vanaf dat moment sloot hij de lucratieve overeenkomst.

Zijn optredens in ‘Captain America: Civil War’ en ‘Spider-Man: Homecoming’ staan overigens los van die afspraak, waardoor hij een hoger loon kon krijgen voor die films: 15 miljoen dollar. Dat is dus niet verkeerd, zeker als je beseft dat een film als ‘Spider-Man: Homecoming’ hem slechts zes opnamedagen heeft gekost.

Niet iedereen is overtuigd

Niet iedereen is overigens onder de indruk van de mogelijke verdiensten van de acteur. Zo becijferde het blad Verdict dat Robert Downey jr. een veel lager loon heeft gekregen. Zij komen uit op een bedrag van twintig miljoen dollar voor ‘Infinity War’ en een vergelijkbare vergoeding voor ‘Avengers: Endgame’. Afgezien van de vraag wat de acteur er nu werkelijk aan overhoudt, is het in zijn geval niet zo heel belangrijk. Hij kan nu in ieder geval lekker genieten van zijn verdiende dollarbriefjes.

Bron: Verdict

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Acteur Robert Downey jr. is bijna even rijk als Tony Stark
Sluiten