Style

Manners Lookbook #9: Robert Pattinson bewijst dat simpel allesbehalve saai is

En hij komt zelfs weg met een ouderwets smal dasje

Er zijn mannen die ‘s morgens niet de moeite nemen om twee dezelfde sokken uit te kiezen, en dan zijn er mannen die moeiteloos een maatpak rocken. What’s it gonna be? Wij van Manners hopen op het laatste en we leveren je daarvoor stijlinspiratie van de mannen die weleens op een filmpremière passeren. Deze week: Robert Pattinson. 

Het is tegenwoordig niet moeilijk om goed gekleed te gaan: er bestaat genoeg toffe mannenmode en er zijn stijliconen te over om je aan te spiegelen. Het wordt pas écht interessant als je unieke combinaties weet te maken en af en toe eens een totaal niet voor de hand liggend stuk uit de rekken vist. En daar is Robert Pattinson best goed in.

Koning van de smalle das

De laatste tijd zie je vooral iets bredere dassen in een klassieke, stijlvolle look. De smalle dassen die zo’n tien jaar geleden heel populair waren lijken nu echt wel op hun retour. Al is dat buiten Pattinson gerekend. Het voormalige ‘Twilight’-tieneridool laat de zwarte das links liggen om het geheel toch iets frisser en minder hard te maken en kiest voor een dun donkerblauw exemplaar.

Enige vereist om zelf zo’n smalle das te rocken? Zorg ervoor dat je maatpak perfect past. Een té smal kostuum in combinatie met een smal dasje doet je eruitzien als een michelinmannetje en die look wil je vermijden, toch?

robert pattinson

All black

Zijn dagen als vampier liggen dan misschien wel al even achter hem, maar Pattinson blijft inspiratie halen uit het nachtleven. De acteur gaat heel vaak gekleed in donkere kleuren of kiest zelfs voor een volledig zwarte outfit.

Hoe hij er dan toch in slaagt de outfit niet slaapverwekkend saai te maken? Ook hier combineert Pattinson verschillende stijlen en texturen. Een simpel zwart maatpak krijgt een serieuze upgrade door er een zwarte leren jas overheen te dragen en ook de zonnebril met subtiele zwarte bogen maakt de outfit nét dat beetje specialer.

robert pattinson

Luie luxe

En ook in het dagelijks leven weet Pattinson zich naar die specifieke stijl te kleden. Een eerder luie outfit tilt hij moeiteloos naar een hoger niveau door er een stijlvolle, stoere vest over te dragen.

robert pattinson

Als je voldoende met stijl en textuur weet te spelen hoeft zwart dus allesbehalve saai te zijn en dat bewijst Pattinson hier met verve. Meer mannelijke stijliconen?

31-10-2018 - Lesley