Stuff 12 mei 2018 Lesley

Met deze Rubik’s Cube genereer je een ultra-veilig wachtwoord

Heb jij ook altijd moeite om een sterk en veilig wachtwoord te bedenken voor je verschillende accounts? Dan is dit gadget iets voor jou. Een paar knappe koppen hebben een Rubik’s Cube-achtig gadget ontwikkeld waarmee je in een handomdraai een sterk wachtwoord kunt genereren. Maak kennis met de Ultra Password Cube.

Is jouw wachtwoord nog steeds 1234?

De meeste mensen denken dat ze best een sterk wachtwoord hebben verzonnen. Anderen zijn simpelweg te lui om een sterk wachtwoord aan te maken en denken dat ze toch niet gehackt worden. Dat verklaart ook waarom er nog steeds zoveel slechte, te simpele wachtwoorden circuleren. In 2017 was de simpele code 123456 zelfs het meest gebruikte wachtwoord, gevolgd door (geen grap) ‘password’ en ‘12345678’. Ga je schamen.

Ben je een beetje goed met een Rubik’s Cube?

Als je zelf ook niet zo inventief bent, kun je het straks aan de Ultra Password Cube overlaten om een sterk beveiligd wachtwoord voor je te bedenken. Het ding is niet elektrisch – laat staan dat je er een wifiverbinding op kunt aansluiten – dus onmogelijk te hacken.

Het gadget ziet eruit als de welbekende Rubik’s Cube. Alleen staat er op ieder vakje een random combinatie van symbolen in plaats van verschillende rijen met kleuren. Om nog meer randomness te creëren kan de gebruiker de kubus nog verder door elkaar husselen. Op die manier kun je een sterk en willekeurig wachtwoord genereren.

wachtwoord rubik's cube

Wachtwoord genereren en onthouden

De bedenkers van het ding hebben er ook aan gedacht dat je je wachtwoorden waarschijnlijk liever niet wilt opschrijven of online opslaan. Je kunt je wachtwoord namelijk op een bepaalde manier van de kubus aflezen terwijl je hem op je bureau hebt liggen. Op de kubus zijn meerdere code-combinaties te zien, waardoor je meerdere wachtwoorden kunt genereren, afhankelijk van hoe de kubus staat. Zo hoef je hem niet steeds opnieuw door elkaar te husselen.

Reageer op artikel:
Met deze Rubik’s Cube genereer je een ultra-veilig wachtwoord
Sluiten