Britt
Britt Life 9 apr 2019

Wat betekent ‘ik heb ruimte nodig’ nu echt in een relatie?

De zin ‘ik heb ruimte nodig’ ken je als een cliché uit de film, of omdat je er zelf al mee te maken kreeg. Dat laatste is natuurlijk allesbehalve een aangename situatie, want hoe moet je die vier woorden interpreteren? Hier zijn een paar mogelijke redenen waarom je partner nood heeft aan wat ruimte in jullie relatie.

Je verloren voelen

In een relatie voelt het geweldig om nauw met elkaar verbonden te zijn, maar sommige mensen gaan te veel op in hun relatie. Daardoor kunnen ze zich op den duur een beetje verloren voelen, omdat ze hun partner beter kennen dan dat ze zichzelf kennen. Een beetje ruimte zorgt ervoor dat ze wat meer tijd voor zichzelf kunnen nemen en zichzelf terug kunnen leren kennen. Tijd spenderen bij vrienden of een hobby zoeken kan helpen om wat meer afwisseling te brengen in je relatie.

Moeite met intimiteit

Je partner vindt het misschien moeilijk om met intimiteit om te gaan. Het schrikt hem of haar af als je fysiek of mentaal te dichtbij komt of te veel moeite doet. Niet iedereen voelt zich (meteen) goed bij alle vormen van intimiteit. Voldoende ruimte bieden is hier de boodschap.

ruimte nodig relatie

Op verkenning

Het is mogelijk dat je lief zich in een soort verkenningsfase bevindt. Er zijn bepaalde wensen of doelen die ze wil bereiken, maar ze doet dit het liefst in haar eentje. De kans krijgen om zelf iets te bereiken is erg belangrijk. Bied haar die ruimte, laat haar haar eigen weg banen.

Tijd alleen

Soms hoef je het niet ver te zoeken. Sommige mensen hebben gewoon écht nood aan me-time, zonder andere mensen en zonder hun geliefde. Vooral introverte mensen zoeken naar ruimte en tijd voor zichzelf, omdat ze overweldigd raken door constante interactie met hun omgeving.

Bron: Mens’ Health

 

Waarom zouden vrouwen vreemdgaan? Dit zijn de vijf redenen

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


Reageer op artikel:
Wat betekent ‘ik heb ruimte nodig’ nu echt in een relatie?
Sluiten