Lesley
Lesley Style 10 okt 2018

Manners Lookbook #6: alledaags én feestelijk zoals Ryan Gosling

Er zijn mannen die ‘s morgens niet de moeite nemen om twee dezelfde sokken uit te kiezen, en dan zijn er mannen die moeiteloos een maatpak rocken. What’s it gonna be? Wij van Manners hopen op het laatste en we leveren je daarvoor stijlinspiratie van de mannen die weleens op een filmpremière passeren. Deze week: Ryan Gosling.

Ryan Gosling kun je gerust een stijlkameleon noemen en hij komt weg met zo goed als elke outfit. Het ene moment bewonder je hoe hij casual toekomt op een festival, terwijl hij een uur later alweer strak in het pak zit. Dus ja: ook jij kunt nog iets leren van de man achter ‘The Notebook’ – en dat zal je lief graag horen.

Een zwart-wit kostuum kan er al snel uitzien alsof je uit een slechte ‘James Bond’-film komt gewandeld, maar Ryan Gosling kwam er op het Filmfestival van Venetië wonderbaarlijk mee weg. De afwezigheid van een stropdas of strikje maakt de look iets minder stijf en zijn stoppelbaard zorgt voor een tof contrast met de verder eerder afgelikte outfit. Maar dat een baard een goed idee is, hoefden we je vast niet meer te vertellen.

ryan gosling stijl

Hetzelfde festival, andere outfit. En ook hier rockt Gosling een keuze die nochtans niet zo voor de hand ligt: een bordeaux pak in aardetinten kan een tikje saai overkomen, maar dankzij het toffe hemd met tegelprint is dat hier helemaal niet het geval.

Hét geheim van deze outfit? Gosling weet maar al te goed dat hij zijn maatpakken nauw aansluitend moet kopen. Bonuspunten omdat de beste man zelfs met een bordeaux pak voor een vloekend rode muur wegkomt.

ryan gosling stijl

Ook wanneer Ryan niet op de rode loper staat, ziet hij er stijlvol uit, zélfs wanneer hij casual rondloopt op de luchthaven. Zijn look is iets minder excentriek dan Nicolas Cages luchthavenstijl, maar de acteur bewijst hiermee wel dat één statement piece (de bomber jacket) vaak al voldoende is om een outfit te maken.

ryan gosling stijl

Op de persconferentie van ‘Nice Guys’ dook Gosling als volgt op, en da’s ook exact hoe hij eruitziet: als een nice guy. Simpel, stijlvol, klaar. Meer moet dat niet zijn.

ryan gosling stijl

Gosling snapt hoe hij met één stuk een simpele outfit wat meer cachet kan geven en bewijst dat hier nogmaals. Simpel shirtje, nauw aansluitende jeans en een toffe bomber erover – gemakkelijk en toch stijlvol. Win-win.

ryan gosling stijl

Meer inspiratie nodig?

Tom Hiddleston is het schoolvoorbeeld van innemende klasse

Reageer op artikel:
Manners Lookbook #6: alledaags én feestelijk zoals Ryan Gosling
Sluiten