Stuff 7 jan 2019 Jutta

Opmerkelijke samenwerking van Samsung en Apple voor smart-tv’s

Samsung en Apple worden frenemies: de twee bedrijven die normaliter lijnrecht tegenover elkaar staan en geen kans voorbij laten gaan om elkaar te dissen gaan samenwerken.

Samsung en Apple slaan handen ineen

Door de band genomen ziet Samsung concurrent Apple liever komen dan gaan en dat geldt ook andersom. Maar tijdens de jaarlijkse internationale technologiebeurs Consumer Electronics Show (CES) die momenteel plaatsvindt in Las Vegas kondigden de twee bedrijven een samenwerking aan op het vlak van smart-tv’s. Concreet betekent het dat iTunes Store en AirPlay 2 allebei beschikbaar worden voor de smart-tv’s van Samsung.

Opmerkelijke samenwerking Samsung en Apple op Smart TV’s

Het is de eerste keer dat Apple het iTunes-platform beschikbaar stelt voor een externe fabrikant. Waar dat al opmerkelijk op zichzelf is, is deze specifieke samenwerking wel heel bijzonder. Door de samenwerking is het mogelijk om films en series, gekocht via iTunes, straks direct op je Samsung-televisie te bekijken.

Daarnaast maakt AirPlay 2 het mogelijk om audio en video de streamen vanaf iOS-apparaten. Uiteraard is ook deze content dan direct te zien op je smart-tv van de Koreaanse producent. Belangrijk om te weten is dat het gaat om televisies uit 2018 en 2019. Heb jij een Samsung-tv uit 2017? Dan krijg je geen ondersteuning van Apple.

Voorbereiding streamingdienst?

Wanneer de update doorgevoerd wordt, staat iTunes in het rijtje met Netflix, Hulu en Prime Video. Waar dat op dit moment nog niet van groot belang is, zegt dit wel voldoende. Apple komt in 2019 met haar eigen streamingdienst, die waarschijnlijk ook via Samsungs smart-tv’s beschikbaar wordt. Op deze manier bereikt de producent een groter publiek en maakt het simpelweg reclame voor haar eigen dienst. Dit zou de opmerkelijke samenwerking kunnen verklaren.

Opmerkelijke samenwerking Samsung en Apple op Smart TV’s

Uiteraard verschijnen er nu wel wat vraagtekens rondom Apple TV. Twee van de drie grote functies verdwijnen nu naar een derde partij. Zou het kunnen dat Apple geen toekomst meer ziet voor het apparaat? Het antwoord op die vraag is nee. Apple ziet wel degelijk toekomst in haar huidige platform. Zo is Apple Music bijvoorbeeld ook beschikbaar voor Android, maar blijft het bedrijf inzetten op de iPhone. Het is dus een opmerkelijke move, maar helemaal onverklaarbaar is hij niet.

Samsung dist iPhone X opnieuw met bizarre commercial

Bron: Want

Reageer op artikel:
Opmerkelijke samenwerking van Samsung en Apple voor smart-tv’s
Sluiten