Thomas
Thomas Stuff 8 nov 2018

Samsung toont voor het eerst hun opvouwbare smartphone

De gsm heeft in de laatste twintig jaar gigantische stappen gezet, maar de laatste grote innovatie is alweer een tijdje geleden. Daar gaat nu verandering in komen, want Samsung heeft op hun Developer Conference eindelijk een opvouwbare smartphone getoond.

Wat hun schermen betreft is Samsung altijd al vooruitstrevend geweest. Zo kwamen ze met de Galaxy S6 als eerste met een dubbel afgerond scherm en de Galaxy S8 was het eerste toestel met zogenaamde Infinity Display. Twee bijzondere ontwikkelingen die het vlaggenschip van Samsung uniek maakte, maar echt wereldschokkend kon je deze verbeteringen niet noemen. Daarom gaan ze nu all in met de Infinity Flex Display.

Samsung komt met bijzondere techniek

Dankzij deze nieuwe techniek kan Samsung een smartphone maken, die tegelijkertijd ook een tablet is. In gesloten vorm is het gewoon een modern toestel zoals je dat kent, maar je kunt de opvouwbare smartphone ook als een boek openslaan. Wanneer je dit doet onthul je een 7,3 inch-scherm en heb je dus opeens een tablet in je handen. Perfect om een film op te kijken of om te multitasken. Je kunt op dit scherm namelijk drie apps tegelijkertijd gebruiken.

Bij het ontwikkelen van dit Infinity Flex Display moest Samsung een behoorlijk aantal obstakels overwinnen. Er moest een nieuwe laminering van het scherm komen zodat er bij het vouwen geen bobbeltjes ontstaan. Daarnaast moest er ook een flexibele lijm ontwikkeld worden zodat het scherm niet loslaat bij veelvuldig gebruik. Toch waren dat niet de grootste uitdagingen.

Het belangrijkste punt was de dikte van het toestel. Aangezien je hem moet dubbelvouwen en twee schermen hebt, wordt het toestel al snel te dik. Dat zou het praktisch nut van twee schermen meteen een stuk minder interessant maken. Daarom heeft Samsung veel tijd geïnvesteerd om hun opvouwbare smartphone zo dun mogelijk te maken.

De eerste opvouwbare smartphone

Of dat gelukt is, kunnen we nog niet zeggen. Tijdens de Developer Conference ging het vooral om de nieuwe schermtechniek en niet om het eigenlijke toestel. Dat is er volgens Samsung al wel, maar het bedrijf zal het toestel pas op een later moment echt onthullen. Volgens de Zuid-Koreaanse elektronicagigant is hij in ieder geval “indrukwekkend.” We zijn benieuwd!

Zie jij iets? Samsung’s nieuwe tv is … onzichtbaar

Reageer op artikel:
Samsung toont voor het eerst hun opvouwbare smartphone
Sluiten