Redactie
Redactie Uncategorized 19 jun 2020

Scooby-Doo, Where Are You? Op een nieuwe lijn Converse sneakers!

Het favoriete groepje hippies uit je jeugd, inclusief Scooby Doo, heeft het geschopt tot de Converse-sneakers Chuck ’70 Hi en de Chuck Taylor All Star.

Veel coole collabs en special editions op het gebied van sneakers de laatste tijd. Vans en National Geographic, Fila en The Notorious B.I.G., Nike en Ben & Jerry’s. En nu dus Scooby Doo en Converse.

Scooby Doo x Converse

Als we het over Scooby Doo hebben, dan hebben we het over de tekenfilm van Hanna-Barbera. Deze werd in 1969 voor het eerst uitgezonden, meerdere generaties zijn er mee opgegroeid. Het recept was heerlijk. Na een concert of festival kwam een groepje hippies (Shaggy, Fred, Velma en Daphne) op een mysterieuze locatie terecht. Die plek bleek altijd geterroriseerd door een eng wezen of monster. Shaggy en Scooby-Doo raakte de rest van de groep kwijt. Er werden vallen gezet om het mysterie op te lossen. Alles bleek mee te vallen. Iedereen lachen. Hippie-muziek. Al deze helden komen terug op deze nieuwe lijn sneakers.

ConverseCOM

De modellen Chuck ’70 Hi en Chuck Taylor All Star hebben verschillende make-overs gekregen, zowel in kleur als zwart wit. Niet alleen Scooby-Doo, Shaggy, Fred, Velma en Daphne zijn te zien, ook de monsters worden geëerd.

ConverseCOM
ConverseCOM

The Mystery Machine

Het busje waarin de hippies naar een concert gingen, heette The Mystery Machine. Het is een van de meest iconische busjes uit de popcultuur en mag dus niet ontbreken in deze lijn van Converse.

ConverseCOM
ConverseCOM
ConverseCOM

Chuck ’70 Hi

Maar onze favoriete en meest draagbare sneakers uit de Scooby Doo x Converse-collectie zijn toch echt de zwart-witte Chuck ’70 Hi’s. Iedereen staat er vrolijk en wel op, geen toeters en bellen of opvallende kleuren.

ConverseCOM
ConverseCOM

De Scooby Doo-sneakers waren te koop op de website van Converse, maar binnen een paar uren uitverkocht. Niet getreurd: op websites als StockX vind je ze gewoon, zij het voor iets meer geld.

Reageer op artikel:
Scooby-Doo, Where Are You? Op een nieuwe lijn Converse sneakers!
Sluiten