Jutta
Jutta Life 13 dec 2019

10 last minute Secret Santa-cadeaus onder de 10 euro

Kerst vieren met collega’s of vrienden is leuk, tot er iemand komt aanzetten met het geniale idee om Secret Santa te spelen en daar een maximumbedrag van tien euro aan gekoppeld wordt. Vind daar maar eens een tof cadeau voor. Het kan: wij lijstten tien cadeaus onder de 10 euro op, die je zowel aan een man als aan een vrouw kunt geven. 

Een miniset gin-tonic

Als het budget groter was zou je misschien voor een fles sterkedrank gaan, maar dat kan dus ook als jullie hebben afgesproken om cadeaus onder de 10 euro te geven. Koop gewoon een miniflesje met daar een normaal flesje (goeie) tonic bij, klaar. Zo’n mini vind je bij de meeste drankenwinkels, of online.

Een (tweedehands) boek

Een goed boek kan zelfs notoire ongeletterden aanzetten tot lezen. Grabbel dus niet zomaar een goedkoop exemplaar uit de gewone boekhandel mee, maar duik een tweedehands boekenwinkel in. Je vindt er hele mooie boeken voor minder dan tien euro.

Een powerbank

In de categorie nuttig: een powerbank. Voor de smartphoneverslaafde vriend of vriendin die hier veel blijer mee gaat zijn dan nodig.

Een gezelschapsspelletje

Monopoly ga je niet kunnen kopen, maar er zijn genoeg goedkope spelletjes die wel leuk zijn om te geven en te krijgen. Denk aan Saboteur, Yahtzee of de reiseditie van een bekend spel. Blijf wel weg van rommel-spelletjes à la toilet-golf of beerpong. Die worden toch maar één keer gebruikt en zijn zelfs die paar euro niet waard.

Een plant

Vijf jaar geleden zouden we dit niet geadviseerd hebben, maar tegenwoordig heeft zelfs de meest slordige kotstudent wel een plant in huis. Kies een leuk exemplaar uit en misschien hou je zelfs nog geld over voor een bloempotje.

Een mooi notitieboek

Je vindt ze in alle soorten en maten, ze zijn leuk om te hebben en nog handig ook. Kies een luxueuzer en mooi exemplaar, of geef een setje met goedkopere notitieboeken.

Een herbruikbare koffiebeker

Die vind je zeker voor minder dan tien euro en het is meteen een duurzaam cadeautje. Denk je nu ‘maar niet iedereen drinkt koffie’, dan ben je of een zeurpiet, of weet je niet dat je in een koffiebeker ook thee en chocomelk kunt doen.

Een leuke kerstbal

Die kun je dan pas volgend jaar gebruiken, maar of dat erg is? Er zijn heel veel leuke modellen op de markt, waardoor je zeker ook een enigszins genderneutraal exemplaar kan uitkiezen. Check bijvoorbeeld deze toffe alien, die je voor 8,95 euro bij de Bijenkorf koopt.

kerstboomhangers
Foto: De Bijenkorf

Een mega snoepzak

Flashback naar je kindertijd, toen je de populairste van de klas was als je eens een zak snoep mee kreeg. Ook tien jaar later blijft dit een topcadeau, en voor tien euro kun je al heel veel snoepjes inladen.

Een goeie fles wijn

Met een fles wijn kun je eigenlijk niks mis doen en voor tien euro heb je echt al een goeie fles te pakken. Tenzij je Secret Santa absoluut geen alcohol drinkt natuurlijk, maar wie houdt daar rekening mee? (Wel doen hoor, als je vrienden wilt blijven.)

Ook tof: deze zeven cadeaus voor ‘Star Wars’-fans.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
10 last minute Secret Santa-cadeaus onder de 10 euro
Sluiten