Jan
Jan Life 13 jun 2018

Seks op de eerste date: een goed idee of beter even wachten?

Wel of geen seks op de eerste date, that’s the question. Zowel mannen als vrouwen worstelen ermee en een pasklaar antwoord is er niet. Vrees niet, hier zijn wat tips om te bepalen of je avond een happy ending krijgt.

Als een man op de eerste date seks heeft, kan dat snel worden opgevat als een signaal dat seks voor hem het belangrijkste is. Uiteraard hoeft dat niet zo te zijn, maar non-verbale communicatie is vaak lastig te interpreteren als het referentiekader beperkt is, zoals op een eerste date. Ook voor vrouwen heerst de verouderde dating-mindset, al ervaren zij vooral angst om de verkeerde stempel opgedrukt te krijgen.

Tegenwoordig hebben we veel sneller seks

Gelukkig verandert het stigma rond seks op de eerste date snel – voor beide geslachten. Volgens een onderzoek door datingsite OkCupid zou 46 procent van de ondervraagden overwegen om het op de eerste date te doen. Er is een meer ontspannen houding ontstaan, maar wil dat dan zeggen dat je sowieso moet aansturen op seks op de eerste date? Dat hangt er vanaf.

Waarom je je work-out iets vaker zou moeten omwisselen voor seks

Is er sprake is van chemie?

Heb je ooit de liefde bedreven met iemand die je totaal niet zag zitten? Dan weet je exact wat we bedoelen. Er moet een bepaalde mate van aantrekkingskracht zijn in een relatie en soms is met elkaar vrijen de beste manier om dat uit te vinden. Al kan een kus aan het einde van de avond ook al veel weggeven.

Die chemistry is ook van belang om haar gedrag na de date te kunnen begrijpen. Belt ze je niet meer nadat jullie seks hebben gehad, dan hoeft dat niet per definitie te betekenen dat het aan jouw prestaties tussen de lakens lag. Misschien was er gewoon geen echte klik.

Communiceer duidelijk

Voorkom misverstanden en maak duidelijk wat je doel is. Niks is zo vervelend als een situatie waarin je verkeerde signalen uitzendt of juist de signalen van de ander verkeerd interpreteert. Met andere woorden: als je niet op zoek bent naar een relatie maar gewoon even stoom wilt aflaten, geef de ander dan niet het idee dat je een prinses op het witte paard zoekt.

Heeft overmatig masturberen een slechte invloed op je (seks)leven?

Blijkt dat jullie allebei wel zin hebben in seks, maar niet in een relatie, ga er dan vooral voor.

De juiste verwachting

De beste manier om op date te gaan is door geen verwachtingen te hebben. Leidt zo’n spontane situatie tot seks? Prima. Als je er beiden van kunt genieten is daar niks mis mee. En het hoeft ook helemaal niet te betekenen dat jullie nu fuck buddies zijn: als er een echte klik is, gaan jullie toch gewoon nog een keer op date?

Wees je bewust van je eigen grenzen

Als je voelt dat een date kan resulteren in seks, vraag je dan even af wat je wilt. Waarom zou je intiem willen zijn met hem of haar: is het een oprecht verlangen? Is het verliefdheid? Of gewoon omdat je zin in hebt? Als het voor jou en voor je date juist voelt en jullie zijn allebei eerlijk over wat jullie willen, dan is er geen enkele reden om spijt te hebben van seks op de eerste date.

Reageer op artikel:
Seks op de eerste date: een goed idee of beter even wachten?
Sluiten