Life 12 jan 2019 Lesley

Goed nieuws: seks maakt je slimmer

Dat seks gezond was, wist je al. Dat het geweldig leuk is hoeven ze je ook niet meer te vertellen. Maar volgens onderzoek van Harvard maakt een potje rampetampen je ook slimmer. Niet dat je dat nodig hebt, wel mooi meegenomen, toch? 

Harvard Medical School

Volgens onderzoek van het Amerikaanse Harvard brengt seks je metabolisme op gang en geeft het je immuunsysteem een boost. Bovendien zou seks zelfs de kans op hartziekten kunnen verkleinen – als je op frequente basis tussen de lakens duikt tenminste. En met die voorwaarde hebben wij ab-so-luut geen probleem.

Zo bleek uit de Massachusetts Male Aging Study dat mannen die één keer per maand (of minder) seks hadden maar lieft 50% meer risico lopen om een hartziekte te ontwikkelen, in vergelijking met mannen die twee of meer keer per week een orgasme kregen. Wat we vooral onthouden uit dat onderzoek? Dat we liever in de tweede testgroep hadden gezeten dan in de eerste.

Seks maakt je slimmer

Maar goed, dat seks gezond is, is niks nieuws onder de zon. (En zelfs als het ongezond was zouden we er nog wel mee doorgaan.) Uit iets recenter onderzoek blijkt echter ook dat je cognitieve functies beter worden – en voor wie nog te weinig seks heeft gehad om dat te snappen: dat betekent dat je slimmer wordt.

Zowel je geheugen als je uitvoerende functies zouden sterker worden en ook verbaal gezien word je vlotter. Dat geldt overigens zowel voor mannen als voor vrouwen.

To do-list

Zet seks (en/of je lief) dus eens wat vaker op je to-dolijst, want serieus: hoeveel meer redenen moeten we je nog geven om tussen de lakens te duiken? Seks is even gezond en belangrijk voor een lang leven als je wekelijkse work-outs en dat gezond ontbijt.

Reageer op artikel:
Goed nieuws: seks maakt je slimmer
Sluiten