Jan
Jan Entertainment 13 mei 2019

De nieuwe series van ‘Game Of Thrones’ mag je geen spin-offs noemen

Hij is inmiddels de 70 gepasseerd, maar van ophouden is nog lang geen sprake. George R.R. Martin is nog even druk bezig als altijd en HBO heeft alweer drie nieuwe spin-offs aangekondigd voor ‘Game of Thrones’. Al vindt Martin dat ze geen spin-offs genoemd mogen worden: hij heeft het liever over “een prettige manier van vooruitgang”.

De wereld van ‘Game of Thrones’ gaat verder

De echte fans weten dat de aankondiging van George R.R. Martin niet echt schokkend is. Al in 2017 liet Martin weten dat er vijf spin-offs door HBO zouden worden ontwikkeld. Opvallend genoeg werd vorige week bekend gemaakt dat een van de vijf spin-offs het wellicht niet zou halen. Dat gerucht kwam overigens van een van de belangrijkste scenaristen, Bryan Cogman. Goed en slecht nieuws dus voor de fans van ‘Game of Thrones’.

Noem het vooral geen spin-offs

Wat de eerste, aangekondigde spin-off betreft, vertelt Martin dat deze serie de naam ‘The Long Night‘ zal krijgen. Later dit jaar zullen de opnames voor deze eerste serie beginnen. De overige twee verkeren nog in de beginfase, maar de vorderingen gaan snel. Martin vindt de naam spin-off voor deze series niet echt passend. Er valt zo veel te vertellen over de wereld van ‘Game of Thrones’ dat het eerder grote verhalen op zich zijn, dan een zijlijn of spin-off.

Wat de inhoud van de andere twee spin-offs betreft, stelde Martin voor dat journalisten alvast een exemplaar van ‘Fire & Blood’ moeten aanschaffen om vervolgens zelf conclusies te gaan trekken. ‘Fire & Blood’ werd een bestseller nadat de New York Times vorig jaar aandacht had besteed aan het verhaal. Het geheel vindt zo’n driehonderd jaar voor het huidige ‘Game of Thrones‘ plaats, en beschrijft de gebeurtenissen rond House Targaryen naar aanleiding van de Doom of Valyria.

‘A Song of Ice & Fire’

Het valt nog te bekijken hoeveel nevenseries er werkelijk uit zullen komen. In de tussenliggende periode kijken we uit naar het einde van ‘A Song of Ice and Fire’. De boekenserie waarvan we in 2011 de laatste aflevering konden zien, vormt de inspiratie voor de huidige ‘Game of Thrones’-serie en moet nog worden voltooid.

Bron: QZ

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
De nieuwe series van ‘Game Of Thrones’ mag je geen spin-offs noemen
Sluiten