Thomas
Thomas Entertainment 14 jan 2019

Netflix haalt met ‘Shadow and Bone’ eigen ‘Game of Thrones’ binnen

Het laatste seizoen van ‘Game of Thrones’ komt steeds dichterbij en de fans kunnen niet wachten. Al is het ergens ook bang afwachten, want als we het einde van de epische reeks kennen, is het natuurlijk ook onherroepelijk voorbij. Is er leven na ‘Game of Thrones’? Dat is er zeker en wel op Netflix! De streamingdienst heeft namelijk aangekondigd dat ze een serie gaan maken gebaseerd op een andere populaire fantasy-boekenserie.

Grisha-trilogie

De streamingdienst heeft de rechten binnengehaald van de Grisha-trilogie, geschreven door Leigh Bardugo. De in Jeruzalem geboren schrijfster bracht het eerste deel van de trilogie in 2012 uit en heeft inmiddels een imposant cv opgebouwd.

In 2014 voltooide ze de trilogie en ging ze verder met verhalen die zich in dezelfde wereld afspelen. De fictieve wereld die ze opgebouwd heeft, is dus stevig aan het groeien en daar wil Netflix van profiteren.

Duistere wereld vol monsters

De streamingdienst heeft de rechten van de Grisha-trilogie binnengehaald (die bestaat uit ‘Shadow and Bone’, ‘Siege and Storm’ en ‘Ruin and Rising’) en de twee Six of Crows-boeken. Alle boeken spelen zich af in dezelfde duistere wereld vol monsters, maar dan op verschillende plekken en in een andere tijd. Zo begint ‘Shadow and Bone’ in Ravka, een land dat sterk doet denken aan Rusland.

shadow and bone

Netflix heeft dus een boekenserie met veel potentieel binnengehaald en gaat er dan volledig voor. Zo zijn Eric Heisserer (het brein achter ‘Bird Box’) en Shawn Levy (een van de producers van ‘Stranger Things’) aangesteld om er een succes van te maken. Beide mannen hebben dus wel al wat ervaring als het gaat om een donkere wereld vol monsters.

‘Shadow and Bone’ op Netflix

Het klinkt allemaal veelbelovend, maar er zit wel een addertje onder het gras. De boeken van Leigh Bardugo vallen namelijk niet alleen onder het genre fantasy, maar ook onder young adult. Dat hoeft niet per se negatief te zijn, maar een kopie van ‘Game of Thrones’ hoef je dus niet exact te verwachten.

‘Shadow and Bone’ en ‘Six of Crows’ gaan zich waarschijnlijk eerder richten op een jongere doelgroep, wat doet vermoeden dat de serie iets minder heftig zal zijn dan de populaire HBO-reeks. Er is dus wel wat potentieel, maar het is nog afwachten welke richting ‘Shadow and Bone’ zal uitgaan.

Reageer op artikel:
Netflix haalt met ‘Shadow and Bone’ eigen ‘Game of Thrones’ binnen
Sluiten