Jan
Jan Entertainment 31 dec 2018

Sherlock Holmes verschijnt in een nieuw jasje op Netflix (zonder Cumberbatch)

Het goede voornemen van Netflix voor 2019? Er een goeie lap op geven met heel veel nieuw materiaal. Zo komt er een nieuwe versie van ‘Sherlock Holmes’, zónder Martin Freeman of Benedict Cumberbatch. 

The irregulars

In de nieuwe opzet staat niet de beroemde speurneus centraal, maar is de hoofdrol weggelegd voor een groep straatkinderen – the irregulars genoemd – die Sherlock Holmes helpen om misdrijven op te lossen. Geen simpele reboot met Cumberbatch dus, maar een interessante kennismaking met deze irregulars.

Het idee om juist straatkinderen te gebruiken als een onmisbaar verlengstuk van Sherlock Holmes is niet helemaal nieuw. Ook in de boeken van Sir Arthur Conan Doyle komen de irregulars voor. Het zijn de ogen van de speurder ze en zijn in veel gevallen van onmisbare waarde. Zo worden ze ingezet om verdachten te bespieden en vergaren ze informatie op plekken die voor Sherlock Holmes moeilijk bereikbaar zijn.

Sherlock Holmes als junkie

Voor het script is Netflix niet over een nacht ijs gegaan, maar heeft de streamingdienst Tom Bidwell aangetrokken die eerder verantwoordelijk was voor ‘Watership Down’, een animatieserie die zowel door de BBC als Netflix werd uitgezonden.

Bidwell: “In onze serie is Sherlock een drugsverslaafde delinquent. Hij gaat er met de eer vandoor terwijl de kinderen zijn zaken oplossen.” Dat kwaliteit de enige drijfveer is bij de productie waar hij aan werkt is duidelijk. “Het is echt mijn droomproject en mijn oudste idee, ik ben het al meer dan tien jaar aan het pitchen. Netflix gelooft en steunt onze visie voor de show, waardoor we op een zeer ambitieuze manier onze verhalen kunnen vertellen.”

Nog even geduld

De liefhebbers van ‘Sherlock Holmes’ zullen nog wel wat geduld moeten hebben, het script is immers nog in ontwikkeling. Voorlopig zul je het dus nog even moeten doen met de andere topfilms en series.

Manners filmfanaat #4: waardige opvolgers voor ‘The Sopranos’ en ‘Spider-Man’

Reageer op artikel:
Sherlock Holmes verschijnt in een nieuw jasje op Netflix (zonder Cumberbatch)
Sluiten