Thomas
Thomas Entertainment 28 apr 2019

Man maakt op slinkse wijze gebruik van het Netflix-account van zijn ex

Netflix lijkt het niet zo erg te vinden dat haar gebruikers hun account delen met vrienden of familie en dat doen we dus massaal. Alleen is het wel belangrijk om zo nu en dan te controleren of er geen ongenode gasten op jouw account zitten, en dan kun je maar beter heel alert zijn voor vermommingen want die worden steeds slimmer. Kijk maar eens wat deze Netflix-profiteur uithaalde.

Om een film, serie of documentaire te bekijken op Netflix moet je inloggen op een profiel. Hierin wordt opgeslagen wat je eerder heb bekeken en op basis daarvan krijg je nieuwe suggesties. Handig, maar niet voor een Netflix-profiteur. De eigenaar van het profiel ziet dan dat er bij ‘Verder kijken’ opeens series zijn die hij of zij niet zelf heeft bekeken.

‘Gebruiker toevoegen’ als dekmantel

Daar zit dus een uitdaging voor mensen die sneaky wil meeliften op het account van iemand anders. Toch wist deze man dit probleem op slinkse wijze te omzeilen. Hij maakte gewoon een eigen profiel aan binnen het Netflix-account van zijn ex, zodat hij gewoon zijn eigen series kon checken. Dit valt natuurlijk op als de hoofdgebruiker inlogt, maar daar had hij iets slims op verzonnen. Hij gebruikte als gebruikersnaam ‘Add User.’

Netflix-parasiet maakt op slinkse wijze gebruik van het Netflix-account van zijn ex

Wanneer zijn ex inlogt op Netflix ziet ze het bovenstaande startscherm. Dat ziet er niet eens zo gek uit, dus denkt zij waarschijnlijk dat dit echt een knopje is om een gebruiker toe te voegen. Nog geloofwaardiger wordt het als je die afbeelding verandert in pakweg een plusje. In dat geval komt ze er waarschijnlijk nooit achter dat haar ex een smerige Netflix-parasiet is. Althans, totdat ze iemand wil toevoegen en op de ‘knop’ klikt.

Wees geen Netflix-profiteur

We geven de man punten voor originaliteit, maar heel netjes is het natuurlijk niet. Netflix is absoluut niet duur voor wat je krijgt en een echte man betaalt gewoon voor zijn eigen account. Ben je bang dat iemand meelift op jouw account? Dat kun je achterhalen met deze truc. 

Zo ontdek je of er stiekeme profiteurs meekijken op jouw Netflix-account

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


Reageer op artikel:
Man maakt op slinkse wijze gebruik van het Netflix-account van zijn ex
Sluiten