Jutta
Jutta Stuff 27 nov 2019

Slimme ring monitort je slaap en bezorgt je meer energie

Af en toe zet je je zinnen op een tof gadget en als dat ding nog nuttig is ook, is dat mooi meegenomen. Manners zet er graag een aantal voor je op een rijtje. Om cadeau te doen (aan je broertje, nadat jij het beu bent) of om voor jezelf te kopen. Deze week: een slimme ring die de vinger aan de pols van je slaap houdt. 

Slimme ringen zijn al een tijdje in volle ontwikkeling, en met sommige van die wearables kun je zelfs contactloos betalen in de supermarkt of elektronische apparaten aansturen. Deze Oura Ring doet echter nóg iets anders: hij monitort je slaap en bezorgt je meer energie.

Je kunt de Oura Ring ook gebruiken om je fitnessresultaten te optimaliseren, maar het merk zet zich vooral in de markt als sleep tracker. Daar bestaan natuurlijk al een boel apps en smart polsbandjes voor, maar zelfs die kunnen je slaap weleens verstoren, en laat dat nu net niet de bedoeling zijn van zo’n sleep tracker.

Lange levensduur

Het voordeel van zo’n ring is bovendien dat je niet de hele tijd naar je scherm moet zitten loeren om resultaten binnen te krijgen. Dat helpt niet alleen jou bij je digitale detox, maar zorgt er ook voor dat je de ring minder vaak moet opladen. Zo kun je de Oura Ring zo’n vijf dagen gebruiken voor je hem moet opladen.

Hij meet je lichaamstemperatuur tijdens je slaap, helpt je om je ideale slaapritme te vinden (lees: wanneer je naar bed zou moeten gaan), en houdt je slaapkwaliteit bij. Hoelang zat je in de REM-fase, en hoelang sliep je licht, of net diep? Die inzichten zorgen ervoor dat je slaapkwaliteit verbetert en je dus frisser aan je dag kunt beginnen.

High-end

Zo’n slimme ring is echter niet voor iedereen weggelegd. Niet alleen is het prijskaartje behoorlijk high-end, ook niet iedereen is fan van ringen of verdraagt ze rond zijn vinger. Een slimme ring is namelijk net iets zwaarder en ‘voller’ dan een gewoon exemplaar. Hij ziet er erg simpel en subtiel uit, maar je voelt ‘m dus wel degelijk zitten.

Van dat gesnurk gaat de ring je helaas niet afhelpen, dus daar kan dit gadget je misschien bij helpen.

Luister je liever naar onze gadgetman op radio NRJ? Dat kan elke woensdagavond tijdens de avondshow van de immer sympathieke Emma Salden.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Slimme ring monitort je slaap en bezorgt je meer energie
Sluiten