Alrik
Alrik Life 13 jan 2020

Smart Forest City in Mexico is de zelfvoorzienende stad van de toekomst

Smart Forest City is het ontwerp van de Italiaanse architect Stefano Boeri, bekend om zijn groene benadering van architectuur. De stad van de toekomst in Cancun, Mexico is bedekt met 7,5 miljoen bomen en planten en is zelfvoorzienend op het gebied van voedsel en energie.

Met de extreemste bosbranden ooit in Australië is de klimaatverandering zichtbaarder dan ooit. Gelukkig zijn er mensen die in oplossingen denken voor een betere toekomst van de aarde en de Italiaanse architect Stefano Boeri is daar eentje van. Eerder maakte hij al indruk met zijn Wonderwoods-project in Utrecht en zijn Vertical Forests in steden als Milaan. Met Smart Forest City in Mexico komt er nu een compleet groene stad.

Smart Forest City in Mexico is volledig zelfvoorzienend

Noem het gerust de stad van de toekomst, want Smart Forest City in Mexico wordt volgens de architect volledig zelfvoorzienend. Zowel wat betreft energie als voedsel gaat de stad volledig uit eigen bronnen putten. De stad wordt omgeven door een ring van zonnepanelen en landbouwvelden, geïrrigeerd door een waterkanaal dat verbonden is met een maritiem leidingsysteem. Zo kan de stad draaien op een volledig circulaire economie.

Foto: Stefano Boeri

De stad in Mexico is gepland op een gebied van 557 hectare om huisvesting te bieden aan 130.000 inwoners. Daarvan is 400 hectare groen, wat inhoudt dat die oppervlakte bedekt is met 7,5 miljoen planten en bomen van allerlei verschillende soorten. Daardoor ontstaat er een perfecte balans in de voetafdruk van gebouwen en het groen. Smart Forest City moet in staat zijn om 116.000 ton koolstofdioxide op te nemen met 5.800 ton CO2 die per jaar wordt opgeslagen.

Stad van de toekomst

“Smart Forest City wordt een stad waarvan de ontwikkeling is gericht op technologische innovatie en milieukwaliteit,” aldus Stefano Boeri op zijn website. “Een centrum voor geavanceerd onderzoek dat plaats kan bieden aan alle universitaire afdelingen, internationale organisaties en bedrijven die te maken hebben met belangrijke duurzaamheidsproblemen en de toekomst van de planeet.”

Foto: Stefano Boeri
Foto: Stefano Boeri

Lees hier meer over Smart Forest City in Mexico van de Italiaanse architect Stefano Boeri.

Ook leuk: Walvissen spotten vanop dit architecturale meesterwerk in Noorwegen

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Smart Forest City in Mexico is de zelfvoorzienende stad van de toekomst
Sluiten