Lena
Lena Stuff 3 aug 2019

Dankzij dit ingenieuze gadget wordt je fiets slimmer

Op het online financieringsplatform Kickstarter kom je de ene gadget na de andere tegen. Sommigen zijn ietwat vreemd -zoals een pocketdrumstel- en anderen zijn dan weer verbazingwekkend slim. Elke week lichten wij een uitvinding toe die bij ons een grote indruk naliet. Deze week: SmartHelo2, het all-in-one fietsapparaat.

Ben jij een fervente fietser en gebruik je regelmatig je smartphone als gps? Dan weet je dat dit niet zo handig is. Je smartphone gebruiken als navigator verbruikt veel data, laat je batterij in no-time leeglopen, is onhandig in gebruik en niet waterbestendig.

Het SmartHelo-fietsapparaat is ontworpen voor fietsers, door fietsers. Zij weten dus exact wat een fietser écht nodig heeft en ontwikkelden een simpel apparaat met verschillende mogelijkheden dankzij de app. Het toestel is makkelijk in gebruik en de batterij gaat twee weken mee. Zo kunnen fietsers zich concentreren op de weg, en niet op de technologie.

Navigatie

Vul je bestemming in op de app en kies een routetype: de snelste, de veiligste, de aangeraden route of de vlakste. Doet alleen de bestemming ertoe, en niet welke route? Dan kan je ook de kompasmodus gebruiken. Het fietsapparaat zal je naar je doel sturen, maar hoe je er geraakt is aan jou.

Berg je smartphone op en je bent klaar om te vertrekken. SmartHelo 2 begeleid je met duidelijke instructies op de display, en laat de zijkanten oplichten in de richting die je moet nemen.

SmartHelo 2 beschikt ook over een krachtige koplamp.

Alarm

De SmartHelo 2 blijft, in tegenstelling tot andere fietsapparaten, altijd op je fiets zitten. Het is veilig vergrendeld en alleen de app kan het slot ontgrendelen. Probeert er iemand je fiets te stelen? Dan gaat er een alarm af van 110 dB. Van zodra je terug in de buurt komt van je fiets zal het fietsapparaat je app detecteren en wordt het alarm uitgeschakeld.

Had je een lange dag en weet je niet meer waar je je fiets hebt geparkeerd? De app zal je hieraan herinneren met parking reminder.

Fitness

Je kan het toestel synchroniseren met je fitness-apps. Het volgt en toont uw fietsstatistieken zonder een enkele knop te hoeven indrukken. Gegevens zoals snelheid, afstand, calorieën, hoogte, opgeslagen CO2 en tijd worden automatisch bijgehouden zodra u begint te trappen. SmartHalo slaat elke rit op.

Assistent

Op de display kan je zien wie je sms’t of belt. Staat je data op je smartphone aan? Dan krijg je ook meldingen van Messenger, WhatsApp, Slack, enzovoort. Wil je liever rustig fietsen? Dan kan je de functies uitschakelen. Ook waarschuwt Smarthalo je bij slecht weer zodat je je tempo kunt opvoeren en hopelijk nog voor die stortbui op je bestemming kunt geraken.

Meer weten? Check het filmpje hier.

Kickstarter

Goal: 49.775 euro

Behaald: 434.415 euro

Prijs: +/- 120 euro voor een SmartHalo2

Meer gadgets? Je vindt ze hier.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Dankzij dit ingenieuze gadget wordt je fiets slimmer
Sluiten