Lesley
Lesley Stuff 28 nov 2018

Deze smartphone heeft maar liefst 16 camera’s

Vroeger had lang niet elke telefoon een camera, terwijl dat nu juist de feature bij uitstek is waar fabrikanten mee lopen op te scheppen. Google troeft zowel Apple als Samsung al een paar jaar af met slechts één cameralens, terwijl de concurrentie net zoveel mogelijk camera’s lijkt te willen voorstellen. LG is voorlopig de winnaar, met maar liefst 16 exemplaren in één telefoon. 

Smartphone met 16 camera’s

Al een tijdje doen geruchten de ronde dat Nokia met een smartphone met vijf camera’s komt. Dat lijkt excessief, maar een nieuwe patentaanvraag van LG bewijst dat je nog verder kunt gaan. Een opgedoken document toont plannen voor een toestel met 16 camera’s. Ja, zestien.

Het patent werd ontdekt door LetsGoDigital en toont een camera-set-up met sensoren met verschillende brandpunten (oftewel: de focus) en eigenschappen. Waar je zoveel verschillende camera’s voor nodig hebt en wat dan exact de voordelen zijn? Met één druk op de knop kun je alle zestien camera’s tegelijk een foto laten nemen.

smartphone 16 camera's

Vervolgens kun je je favoriete foto uitkiezen, wat vooral voor de twijfelaars van pas komt. De ene camera heeft dat landschap namelijk vanuit een panoramisch standpunt gefotografeerd, terwijl een andere camera het met de telelens doet. Smartphones kunnen sowieso al honderden foto’s binnen enkele seconden schieten, dus LG’s toekomstdroom hoeft niet ver weg meer te zijn.

Een ander voordeel is de diepte die smartphones met 16 camera’s kunnen registreren. Dat kan tot een drastisch verbeterde portretmodus leiden, maar biedt ook mogelijkheden voor augmented reality. Het patent beschrijft hoe de resulterende 16 foto’s aan elkaar geplakt kunnen worden, en hoe de gebruiker het beeld met behulp van al die input kan manipuleren.

Selfies

Smartphones worden tegenwoordig natuurlijk vooral gebruikt voor selfies, en aan de voorkant zit zo te zien slechts één lens. Gelukkig biedt het patent ook daarvoor een oplossing.

smartphone 16 camera's

LG beschrijft hoe je een kleine spiegel zou kunnen gebruiken om alsnog een selfie te nemen met de indrukwekkende camera-set-up aan de achterkant. Of dit ook in de praktijk zo zal gaan gebeuren, blijft natuurlijk nog maar de vraag, aangezien het hier nog steeds enkel om een patentaanvraag gaat.

Er is overigens al een draagbare camera met 16 lenzen op de markt, de Light L16. Daarmee kun je foto’s van 52 megapixels nemen die je achteraf kunt manipuleren. Die technologie staat nog niet geheel op punt en het gadget is vrij lomp, maar er is dus wel al een basis. Wordt vervolgd …

En dat is niet de enige technologie waar volop mee wordt getest tegenwoordig.

Opvouwbare smartphones: dit kun je de komende tijd verwachten

Bron: Want

Reageer op artikel:
Deze smartphone heeft maar liefst 16 camera’s
Sluiten