Life

Smeerbare whisky: de manier om ‘s ochtends al aan de whisky te gaan

It's twelve o'clock somewhere

Heb je altijd al een lekkere Johnny Walker of Famous Grouse willen drinken bij het ontbijt, maar was je bang dat je vrienden je dan subtiel de gegevens van de AA zouden doorspelen? Vanaf nu smeer je gewoon whisky op je boterham. 

De smeerbare versie van onze favoriete drank is het perfecte cadeau voor de echte whiskyliefhebber (of voor je alcoholverslaafde maten). Deze confituur is gemaakt van echte whisky en smaakt net zo warm, donker en rond als de real deal. Dat is nog eens wat anders dan ontbijten met cornflakes of een boterham met speculoospasta.

Whisky op je boterham

De maker van het smeersel is overigens de Britse online detailhandel Firebox. Dit bedrijf komt wel vaker met opmerkelijke producten. Zo hebben ze eerder al smeerbaar bier en Pornstar Martini voor op brood op de markt gebracht. De whiskymarmelade is online te bestellen voor de schappelijke prijs van elf euro per potje. Als je geen zin hebt om het spul te bestellen dan kun je het ook heel makkelijk zelf maken, check het filmpje hieronder voor uitleg.

Nog een ontbijtsuggestie: zo maak je een old fashioned met spek. 

18-09-2018 - Jutta