Style

Nike vraagt patent aan op sneakers met geïntegreerde loopband

En wij vragen ons af waarom

Om een patent aan te vragen heb je een idee nodig, en echt geniaal hoeft dat niet eens te zijn. Zo komt Nike nu met sneakers met een loopband IN, en daar stellen wij ons toch vragen bij. 

Nike-sneakers met een loopband

Eerder zagen we al 3D-geprinte Nikes, maar als het aan het sportmerk ligt, loop jij binnenkort rond op sneakers met een loopband in de zool. Niet zonder reden natuurlijk. De loopband – of zoals het in het octrooi omschreven staat: het roterende transportelement – moet ervoor zorgen dat je met je voeten gemakkelijker in de schoenen geraakt.

nike sneakers met loopband in

Het octrooi omschrijft een magnetisch veld dat detecteert wanneer je voet de schoen ingaat. De loopband komt dan in beweging en zorgt ervoor de je voeten automatisch in de sneakers getrokken worden, zonder dat je daarvoor enige moeite hoeft te doen. Er wordt ook gewerkt aan een omgekeerd systeem, waarbij je voeten sneller weer uit de schoenen geraken. Het patent is ingediend, maar wanneer Nike met de productie van de treadmill-fitted-sneakers kan beginnen, is nog niet bekend.

Wij begrijpen best dat luie mensen hier enthousiast voor supporteren (maar niet té enthousiast, want lui), maar als we ons niet vergissen bestaat er al een dingetje dat je helpt om in je schoenen te geraken. Dat multi-inzetbare apparaat heet een schoenlepel en kost je een luttele euro, waar je voor de sneakers met een loopband waarschijnlijk een honderdvoud zal moeten neertellen. Maar wie zijn wij om je te vertellen wat je wel en niet moet kopen …

Bron: Froot

17-12-2018 - Jutta