Jutta
Jutta Style 6 nov 2019

Van pubersprieten naar schuurborstel: zo kweek je een goeie snor

Snorren zijn in, en niet alleen omdat het movember is. Er is iets inherents mannelijks aan je bovenlipbegroeiing, tenminste als je het juist doet. En omdat je in de supermarkt geen zelfkweekpakketten voor snorren kunt kopen, leggen wij wel even uit hoe je dat aanpakt. 

Pubers die de eerste haartjes zien opduiken op die bovenlip denken van wel, maar ‘laat het gras maar groeien’ is niet voldoende om een mooie snor te krijgen. Je moet ze in model houden, bijknippen en omringen met alle liefde, maar dan krijg je er wel veel voor terug.

Je snor laten groeien

Of je nu gaat voor een volle borstelsnor zoals Henry Cavill in ‘Mission Impossible: Rogue Nation’ of voor een subtielere variant à la Zac Efron of Michael B. Jordan, zowat iedereen kan een snor kweken. Zélfs als je amper baardhaar hebt. De belangrijkste regel om een snor te laten groeien is er gewoon voor gaan. Zeggen je vrienden er iets over? Laat ze maar lachen.

De meest onopvallende manier om van zero snor naar een volle bos te gaan, is je hele baard te laten meegroeien. Zodra je de gewenste snorlengte hebt bereikt, kun je je baard dan korter trimmen of helemaal afscheren.

Je kunt dit geleidelijk doen, door elke keer je baard iets korter te knippen en de snor met rust te laten, zodat je de vorm kunt zien en kunt wennen aan de look.

Je snor bijwerken en verzorgen

In vergelijking met het verzorgen van een baard is snoronderhoud een walk in the park. Het belangrijkste is om de vorm te behouden, dus scheer, trim of knip er regelmatig omheen. Je snor mag reiken van de randen van je neus tot je mondhoeken en geen sprietje verder. Tenzij je je wilt aansluiten bij de snorrenclub, dan zeggen we niks.

Enkele leden van de Antwerpse Snorrenclub Belga/Tamara Van Hasselt

Hou vervolgens de lengte onder controle. Je snor bijhouden is gelukkig lang niet zo tijdrovend als een baard verzorgen, dus spendeer er regelmatig die paar minuutjes aan. Gebruik een kam of borstel om de haren recht over je lip te borstelen en vervolgens een kleine, scherpe schaar om de uiteinden bij te knippen. Trim tot op de liplijn en zeker niet hoger!

Tenslotte is het belangrijk om je snor te verzorgen, maar blijf vooral weg van baardoliën, wax en alle andere dingen die je stache er glanzend of vettig doen uitzien. Gebruik hoogstens een beetje baardbalsem om je snorhaartjes in model te houden.

En dan nog dit: voor een snor heb je een stevige portie zelfvertrouwen nodig, maar precies die snor zal je ook meer zelfvertrouwen geven. Je weet dus wat je te doen staat.

Men's Health

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Van pubersprieten naar schuurborstel: zo kweek je een goeie snor
Sluiten