Jill
Jill Life 8 jul 2019

Waarom je wél moet solliciteren voor die job waar je niet gekwalificeerd voor bent

Voor een juniorfunctie verwachten werkgevers tegenwoordig dat je al tien jaar ervaring hebt en als je niet een semi-gediplomeerd IT’er bent hoef je zelf niet te solliciteren, aldus de vacature. Toch is het helemaal geen slecht idee om te solliciteren voor een job waar je (nog) niet gekwalificeerd voor bent.

De übersollicitant

In een ideale wereld kun je uiteraard iedere vereiste in de vacature van je droomjob afvinken, maar de kans dat dat je ooit lukt is eerder klein. Bedrijven zoeken steeds naar zo’n specifiek profiel dat je altijd wel ergens tekort schiet. Op papier dan toch.

Bekijk zo’n vacature even vanuit het perspectief van dat bedrijf. Het is een lijst met alle praktische vaardigheden die het bedrijf in kwestie bij een en dezelfde kandidaat hoopt te vinden. Daar komen nog enkele algemene karakteristieken bij kijken, om over de clichés ‘flexibiliteit’ en ‘nauwkeurigheid’ nog maar te zwijgen.

Reality-check

Maar als het erop aankomt hecht een bedrijf evenveel waarde aan de persoon achter die skills. Iedere teamleader wil immers dat die nieuwe werkkracht binnen de dynamiek van zijn of haar team past.

Een recente enquête op Robert Half bevestigt die stelling:

  • 84 procent van de ondervraagde bedrijven meent open te staan om een interessante kandidaat aan te nemen en te trainen als die nog vaardigheden mist
  • 62 procent van de ondervraagde sollicitanten zegt een positie aangeboden te hebben gekregen waar hij of zij eigenlijk underqualified voor was
  • 42 procent van de sollicitatiebrieven zijn brieven van mensen die niet alle jobvereisten vervullen

Zolang je interesse hebt in de job en enkele vereiste competenties onder de knie hebt, kun je dus je kans wagen Hoewel je dat dan het best wel op een specifieke manier aanpakt.

solliciteren niet gekwalificeerd

Solliciteren zonder de juiste competenties

Je focust het best op twee factoren: solliciteer enerzijds niet alleen voor de job, maar vooral ook voor die job binnen de bedrijfscultuur. Probeer vanuit het perspectief van het bedrijf te denken hoe jij binnen hun team past. Zo kun je bij een dynamisch, jong en groeiend bedrijf bijvoorbeeld inspelen op een keer dat je moest improviseren om aan te tonen dat je je inzet waar nodig en de stier bij de hoorns durft te vatten als er iets plots verandert.

Daarnaast benadruk je het best ook je wil om bij te leren en je positieve houding, want als iemand potentie in je ziet heb je al een voet binnen. Dat moet je niet (per se) doen met een ellenlange lijst van diplomaatjes op je cv, maar kun je subtieler ook door je uiteenlopende interesses aan te halen. Iemand die zich bezighoudt met voetbal, maar daarnaast ook gitaar speelt en een cursus grafisch vormgeven heeft bij gevolgd gewoon omdat ‘ie dat interessant vond, moet wel iemand zijn die graag bijleert.

Nu nog de juiste outfit en je bent klaar om dat sollicitatiegesprek te nailen!

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Waarom je wél moet solliciteren voor die job waar je niet gekwalificeerd voor bent
Sluiten