Noah
Noah Entertainment 2 sep 2019

Marvel en Sony gaan ‘Spider-Man’ alsnog redden, maar ‘Venom’ is de sleutel

Marvel Studios heeft geen gebrek aan nieuwe personages, nu de filmrechten voor ‘X-Men’ en ‘Fantastic Four’ weer terug in hun bezit zijn. Eén grote naam dreigt echter te zullen ontbreken in het Marvel Cinematic Universe, en dat is ‘Spider-Man’.

Sony weer in gesprek met Marvel

De afgelopen weken kwam naar buiten hoe de onderhandelingen tussen Sony en Marvel spaak liepen. Na de originele deal die in 2014 werd gesloten keerde Peter Parker eindelijk terug in de films van Marvel. De spinnenvriend slingerde naast Captain America, Iron Man en Thor.

Die samenwerking was een groot succes, ook aan de kant van Sony. ‘Spider-Man: Far from Home’ is de meest succesvolle Sony-film ooit. Daardoor denkt de grote filmstudio het nu wel zelf te kunnen, zonder dat Disney en daarmee dus Marvel een deel van de koek opeisen. Ondertussen wilde Disney naar verluidt overigens een groter percentage hebben.

Uiteindelijk leek de conclusie duidelijk: Sony en Marvel zouden elk hun eigen weg gaan. ‘Spider-Man’ zou niet meer voorbijkomen in het MCU, en zijn solofilms van Sony zouden zich ook compleet buiten dat universum af gaan spelen. Geen ‘Spider-Man’ meer in de ‘Avengers’-films dus.

Einde verhaal, of toch niet? Volgens betrouwbare bronnen die eerder al correcte informatie lekten naar de pers, traden Sony en Marvel deze week alsnog in onderhandeling. Een ‘Spider-Man’-samenwerking blijft immers lucratiever voor beide partijen dan het alternatief.

Nieuwe eisen

Diezelfde bronnen meldden dat de toekomst ‘er positief uitziet’. Er is dus nog hoop voor de fans. In de loop van afgelopen weekend meldden nog meer partijen dat zowel Disney als Marvel alweer druk aan een nieuwe deal werken.

Disney is echter niet de enige partij die eisen heeft. Waar de Grote Muis meer geld wilt zien, is Sony naar verluidt van plan om het MCU verder te verbinden aan zijn eigen films. Ten eerste wil Sony Tom Holland in ‘Venom 2’ en/of ‘Venom 3’. Ook vragen ze Disney om meer MCU-personages op te laten duiken in de ‘Spider-Man’-films van Sony Pictures. Betrouwbare bronnen beweren dat ze vooral hopen op Nick Fury en Captain America (Sam Wilson).

Daarmee zouden de films dus nog ingrijpender met elkaar verbonden worden. Naar verluidt heeft Marvel Studios-baas Kevin Feige achter de schermen wel geholpen met het maken van ‘Venom’. In die zin hebben beide studio’s dus al eens samengewerkt.

‘Spider-Man’ en ‘Venom’?

Aan de andere kant wijzen sterke geruchten erop dat Disney ‘Venom’ net gescheiden wil houden van het MCU. Naar verluidt heeft Tom Holland zelfs een cameo gefilmd voor ‘Venom’, maar gebruikte Marvel zijn vetorecht om de scène te schrappen. Je merkt het al: Disney is allesbehalve losjes in het beschermen van haar personages.

Nick Fury en Captain America uitlenen zou dus een flinke stap aan de kant van de Grote Muis vergen. Mochten de twee studio’s er deze week uitkomen, dan leidt dat onwaarschijnlijk tot een breder en ambitieuzer Marvel Cinematic Universe dan ooit.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Marvel en Sony gaan ‘Spider-Man’ alsnog redden, maar ‘Venom’ is de sleutel
Sluiten