Lesley
Lesley Entertainment 21 apr 2019

Zo vermijd jij spoilers terwijl de halve wereld ‘Game of Thrones’ wél al heeft gezien

Het liefst zou je gewoon zes weken lang naar Amerika emigreren, maar dat idee werd door je baas (en je bankrekening, for that matter) niet al te enthousiast ontvangen, dus moet je geduld uitoefenen voor je de nieuwste aflevering van ‘Game of Thrones’ kunt zien. Alleen is het internet niet je beste vriend en wordt je bekogeld met spoilers. Moet jij nog een ellenlange werkdag doorstaan voor je eindelijk kunt kijken naar Tyrion en co? Dankzij deze tips overleef je die vlotjes en zonder spoilers.

1. Laat op kantoor meteen vallen dat je de aflevering nog. niet. gezien. hebt.

Je hebt vast collega’s die de aflevering ‘s nachts al bekeken, maar als jij niet tot dat selecte groepje behoort (hoezo hebben die geen slaap nodig?), laat je hen het best zo snel mogelijk weten dat jij nog niet weet hoe de strijd in de vorige aflevering werd beslecht.

2. Gebruik de ‘mute’-functie op Twitter

Knoop één ding goed in je oren: Twitter is je vijand. Niet alleen politici en je baas zitten op Twitter, ook nabesprekingen van tv-programma’s zijn er erg populair. Blijf het liefst volledig weg van het sociale medium, of gebruik de ‘mute’-functie. Dat doe je via TweetDeck.

3. Gebruik Unspoiler

Deze Google Chrome-plug-in gaat actief op zoek naar woorden of termen waar je niet over wilt lezen en vervangt de headlines van die websites of artikels door een spoilerwaarschuwing. Zo kun je potentieel interessante artikels nog steeds bookmarken voor later (aka het moment waarop je ontsnapt uit die kantoorhel en eindelijk naar huis kunt om de aflevering te bekijken).

4. Skip élk artikel consequent

Ook de artikels die er ongevaarlijk uitzien. Ook de artikels die aangeven dat ze je op tijd waarschuwen voor spoilers. Skip ze allemaal. Voor je het weet wordt je aandacht toch naar een quote of een uitgelicht stuk tekst getrokken en hoef je al niet meer te kijken.

5. Ga je huis niet uit en blijf offline

Is waarschijnlijk de veiligste optie. Kun je meteen ook de aflevering checken. Nog iemand die zich ziek meldt morgen?

Al check je voor je offline gaat het liefst wel nog even welk ‘Game of Thrones’-personage jij bent. Geen spoilers, beloofd.

Bron: Telegraph

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Zo vermijd jij spoilers terwijl de halve wereld ‘Game of Thrones’ wél al heeft gezien
Sluiten