Jan
Jan Health 27 jan 2020

11 sporten waarbij je de meeste calorieën verbrandt

Is fitnessen niets voor jou, maar wil je na de feestmaanden toch weer wat in shape geraken? Gelukkig zijn er nog een boel andere sporten waarmee je ook een hoop calorieën verbrandt. Deze elf zijn het meest geschikt. 

1. Taekwondo

Taekwondo is een van oorsprong Koreaanse vechtsport en de nationale sport van Zuid-Korea. Als je het ooit hebt gezien, weet je precies waarom deze sport op de eerste plek staat: je verbrandt maar liefst 900 calorieën met een uurtje trainen. Vechtsporten zijn sowieso een goed idee als je wilt afvallen.

2. Zwemmen

Elke diëtiste zal je aanraden om te gaan zwemmen. Afgezien van het feit dat het gewoon enorm ontspannend werkt, verlies je ook nog eens het nodige gewicht. Met een uurtje intensief zwemmen raak je al gauw zo’n 880 calorieën kwijt.

3. Langlaufen

Het is misschien niet direct de sport waar je aan denkt als je wilt afvallen, maar effectief is het wel. Langlaufen is een van de meest veeleisende duursporten. Met een uurtje op de lange latten raak je al gauw 850 calorieën kwijt. Goed, maar dan moet het dus wel gaan sneeuwen.

4. Kickboksen

Net als taekwondo is ook kickboksen goed voor je lichaam. Je krijgt er niet alleen een betere conditie van, ook je spierkracht neemt toe. Met een uurtje kickboksen raak je al snel 770 calorieën kwijt.

5. Voetbal

Roep je vrienden bij elkaar, en ga nog eens voetballen in plaats van alleen maar te supporteren. In een match van 90 minuten verbrand je zo’n 772 calorieën. Tenzij je die luie spits of de doelman bent natuurlijk.

6. Basketbal

Je hoeft geen nieuwe Michael Jordan te zijn om plezier te hebben met basketbal. Gewoon lekker bezig zijn op straat is voldoende en met de vele pleintjes in België gaat dat wel lukken. Als beloning ben je na een uurtje spelen zo’n 700 calorieën armer. We zeiden het al: afvallen is niet alleen maar werken.

7. Hardlopen

Als teamsport niet echt je ding is, dan blijven de solosporten over. Als je dan toch lekker wilt kunnen sporten en wilt afvallen, overweeg dan om te gaan hardlopen. Je bouwt uithoudingsvermogen op voor andere sporten en als toegift ben je na een uur iets minder dan 700 calorieën kwijt.

8. Schaatsen

Nu hoef je niet direct te gaan trainen voor de volgende Elfstedentocht, maar je bent door het schaatsen wel actief bezig met je lichaam. Je verliest met een uurtje schaatsen niet alleen 600 calorieën, je krijgt er ook sterkere beenspieren van.

9. Fietsen (op tempo)

Het is niet direct de meest effectieve sport als je wilt afvallen, maar als je een beetje op tempo fietst is het meer dan alleen ontspanning. Behalve het verbranden van circa 500 calorieën per uur, werk je ook aan je conditie en is het goed voor je hart.

10. Volleybal

Terug naar een teamsport. Je traint tijdens het volleyballen veel spieren in je lichaam en je verliest ook nog eens zo’n 350 calorieën per uur.

11. Tennis

Je bent tijdens tennis constant in beweging, doet veel korte sprintjes en gebruikt veel spieren. Het resultaat: aan het einde van een uurtje tennis ben je niet alleen veel lichaamsvocht kwijtgeraakt, je bent ook zo’n 400 calorieën lichter. Bovendien is tennis een van die sporten die je tot op late leeftijd kunt beoefenen.

De verbrande calorieën zijn gebaseerd op cijfers van PledgeSports.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
11 sporten waarbij je de meeste calorieën verbrandt
Sluiten