Entertainment

We nemen afscheid van Stan Lee: 5x zijn mooiste en grappigste cameo’s

Hij was de echte superheld

Gisteren stierf Stan Lee, de legendarische bedenker van ‘Spider-Man’, ‘X-Men’ en vele andere Marvel-superhelden, op de gezegende leeftijd van 95. Niet alleen bedacht hij je favoriete superhelden, hij speelde ook rolletjes in veel van de Marvel-films. Dit lijstje van zijn mooiste cameo’s bewijst het: Stan Lee was de echte superheld.

Het leven van Stan Lee

Stanley Martin Lieber werd geboren in 1922 in New York en begon zijn carrière als parttime journalist. In 1939 kreeg hij zijn eerste baan bij Timely Comics, het bedrijf dat later zou uitgroeien tot Marvel Comics. Omdat hij zijn echte naam wilde gebruiken voor meer literair werk nam hij het pseudoniem Stan Lee aan. Na zijn eerste succes besloot hij om hiervan zijn officiële naam te maken.

Hij werkte zich op in de wereld van stripboeken en vanaf de jaren ’60 ging het snel. DC Comics en Marvel deden het superheldengenre herleven en in die periode produceerde Stan Lee een bijna eindeloze stroom aan nieuwe comics. Hij bracht nieuwe personage tot leven, waaronder ook Spider-Man. Stan Lee was een van de eerste schrijvers die superhelden ook een menselijke kant gaf. Ze zijn niet perfect, maken fouten en hebben ook slechte eigenschappen.

Zijn beste cameo’s

Zijn superhelden deden het fantastisch bij het grote publiek en zo kon Marvel uitgroeien tot de gigant die het nu is. Na zijn pensioen besloot Stan Lee zich meer te gaan richten op de Marvel-films en -series, niet alleen achter de schermen, maar ook voor de camera. Hij werd bekend om zijn vele cameo’s en dat lijkt ons een mooie manier om hem te herinneren. Daarom hebben we de beste, mooiste en grappigste cameo’s voor je op een rijtje gezet. Excelsior!

5. ‘Avengers: Age of Ultron’

Sterk spul hé, Stan. Nadat zijn personage iets te veel van het goedje tot zich nam, moest hij naar buiten gedragen worden, terwijl hij de hele tijd ‘Excelsior’ mompelde in zichzelf.

4. ‘Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer’

Hij is was stijlvol gekleed, maar raakte toch niet binnen op Reed Richards trouwfeest. Leuk geprobeerd, vriend.

3. ‘Guardians of the Galaxy Vol. 2’

Als astronaut vertelt hij ruimtewezens over zijn leven als postbode. Deze referentie naar zijn rol als de Fed-Ex-bezorger in eerdere films zorgde voor de fantheorie dat Stan Lee in elke MCU-film hetzelfde rolletje speelt. Kevin Feige, hoofd bij de Marvel Studios, bevestigde dat.

2. ‘Captain America: Civil War’

Ahh, hallo daar Tony Stank.

1. ‘X-Men Apocalypse’

Leuk detail: deze cameo deed hij samen met zijn vrouw die vorig jaar overleed op 93-jarige leeftijd. Samen worden ze de ruimte in gestuurd.

Nog meer Stan Lee-cameo’s

Eigenlijk zijn al Stan Lees cameo’s fantastisch en daarom vind je hieronder een compilatie. Gelukkig krijgen we er dus nog zeker twee, en misschien wel drie. Zo zal hij zeker zijn opwachting maken in ‘Captain Marvel’, ‘Avengers 4’ en misschien ook in de tweede ‘Spider-Man’-film. Dat gaan ongetwijfeld emotionele momenten worden.

13-11-2018 - Thomas