Noah
Noah Life 3 aug 2019

Dankzij deze briljante truc kijk je op je werk stiekem naar Netflix

Natuurlijk hoor je aan het werk te zijn wanneer je op je werk zit – daar word je immers voor betaald. Deze man dacht daar echter anders over en ontwikkelde een Chrome-extensie waarmee je stiekem naar Netflix kunt kijken op je werk. Ge-ni-aal. Doe er verder je ding mee, maar houd ons vooral niet verantwoordelijk voor je C4. 

Stiekem naar Netflix kijken

Ben je op de trein maar tot aan de voorlaatste aflevering van ‘La Casa de Papel’ geraakt en kun je echt niet wachten tot thuis om de laatste aflevering te checken? Dankzij de Chrome-extensie ‘Netflix Hangouts’ bekijk je het einde stiekem al op je werk.

Het werkt als volgt: je opent Netflix, en klikt de aflevering of film aan die je wilt bekijken. Vervolgens klik je in het Chrome-menu op het icoontje van deze extensie. Dan wordt er een nieuwe conference call geopend, waardoor het net lijkt alsof je druk bezig bent met digitaal vergaderen.

In werkelijkheid ben je alleen aan het focussen op het schermpje rechtsonder, want daarin wordt je Netflix-titel getoond. Wanneer een collega echt lang over je schouder meekijkt, valt het dus helaas wel nog steeds op dat je een call hebt met drie klanten en Tokio uit ‘La Casa de Papel’.

Creatieve experimenten

In de praktijk zal waarschijnlijk niemand dit daadwerkelijk proberen, al was het maar omdat het afdoet aan de kijkervaring. Hoe dan ook blijft het natuurlijk wel een creatieve oplossing. De extensie werd ontwikkeld door Mschf Internet Studios, een collectief dat de afgelopen jaren meerdere creatieve experimenten lanceerde.

Denk hierbij aan een Slack-kanaal waarin 1000 dollar aan prijzengeld werd geboden voor de eerste persoon die elke dag het woord van de dag kon gokken. Slack sloot het kanaal binnen een week. Ook leverden ze Tabagotchi af, een virtueel monster dat langzaam stierf, tabblad per tabblad dat de gebruiker opende.

De experimenten van deze ontwikkelaars zijn dus eerder bedoeld als komische creatieve uitspattingen. Wil je écht stiekem Netflix’en op het werk? Dan zijn er nog een hoop andere tools die de app in Slack of Word verbergen – maar dat heb je niet van ons hé.

Lees ook: Naar Netflix kijken en tegelijk een nieuwe taal leren? Het kan!

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Dankzij deze briljante truc kijk je op je werk stiekem naar Netflix
Sluiten