Alrik
Alrik Clothing 11 okt 2019

Shop de stijl van Joaquin Phoenix als Joker: pak, vestje, hemd en schoenen

Dat Joker lovende recensies scoort en records breekt, weten we. Goed acteerwerk, mooi verhaal. Maar nu richten we ons even op de stijl van Joker. Want die look van Joaquin Phoenix willen wij ook.

De stijl van Joaquin Phoenix’ Joker

Naast lovende kritieken kreeg ‘Joker’ ook de kritiek dat de film zo donker was dat het mensen zou kunnen aansporen tot psychopatisch gedrag. Vinden we wat vergezocht, maar goed. Laat de film je vooral wel aansporen tot stijlvol gedrag, want als er iets klopt aan Joaquin Phoenix als Joker, dan is het zijn look. Met een paar stijlvolle mode-items boots je die zo na.

Bron: Warner Bros. Pictures

Bordeauxrood pak van Suitsupply …

Voor het rode pak kwamen we na een uitgebreide zoektocht terecht bij het Havana Dark Red Suit van Suitsupply. Tailored fit, honderd procent wol, natuurlijke schouderlijn. Zoals altijd bij Suitsupply is dit fijngesneden pak betaalbaar. Je koopt het voor 379 euro.

Bron: Suitsupply

… of Maison Margiela

Een fashionable alternatief is dit bordeauxrode pak van Maison Margiela, dat je koopt voor 1926 euro. Koop er voor een persoonlijke twist direct die okergele wollen trui bij.

Bron: Maison Margiela

Schoenen: spectator shoes

De schoenen die Joker onder zijn pak draagt zijn perfect. Mocht je dit soort schoenen willen kopen, zoek dan op spectator shoes. Dan vind je nette schoenen die bestaan uit verschillende kleuren en materialen. Het model van Joker combineert donkerbruin gladleer met lichtbruin suède.

Bron: Curvento

De bovenstaande ‘Hand Crafted Wing Tip Bespoke Spectator Shoes FWS-463’ van Curvento komen dicht in de buurt van de schoenen die Joaquin Phoenix draagt in de film. Deze kosten je omgerekend 143 euro. Maar online vind je ze in alle soorten en maten, van excentriek tot stijlvol.

Okergeel vestje van Magee

Het okergele vestje matcht subliem bij het bordeaux rode pak en turquoise shirt van Joker. Met de Yellow Moleskin Waistcoat van Magee zit je wat dat betreft goed. Niet knallend geel, wel ondersteunend. Zoals het hoort bij een vestje. Prijs: 110 euro.

Bron: Magee

Turquoise hemd

Een turquoise shirt met bubbels. We kunnen je vertellen: dat ga je niet vinden bij de gemiddelde herenmodezaak. Wel op AliExpress. En dan heb je ook direct een kopie uit de film. Verwacht niet al te veel kwaliteit of pasvorm, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de items hierboven. Hou je niet van de bubbelprint, check dan bijvoorbeeld dit turquoise hemd van Ralph Lauren.

Bron: AlieExpress

Belangrijk: witte sokken

Als je voor de look van Joker gaat, ontkom je niet aan witte sokken. Geen sportsokken, maar herensokken. Die haal je bijvoorbeeld bij Uniqlo voor 2,90 euro.

Bron: Uniqlo

Lees ook: dit zijn alle acht acteurs die de Joker gespeeld hebben, van slechtst naar best. 

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Shop de stijl van Joaquin Phoenix als Joker: pak, vestje, hemd en schoenen
Sluiten