Jan
Jan Bikes 6 mei 2019

Dit is de stijlvolle elektrische fiets om mee naar je werk te rijden

De elektrische fiets is inmiddels razend populair geworden en dat betekent dat het tijd is voor de volgende stap. Langzaam begint de e-bike meer te worden dan een vervoersmiddel, want het wordt nu ook een stijlobject. Rijd nu in stijl naar je werk met de Bella Citta.

Italiaanse schoonheid uit Zwitserland

Na een eerste blik op de Bella Citta moet je meteen denken aan Italië. Niet zo heel gek als je weet dat deze elektrische fiets een product is van passie en toewijding. Laat je echter niet bedriegen door de Italiaanse vormgeving en naam: deze fiets is een perfect voorbeeld van Zwitserse precisie.

De fietsenmakers zijn gevestigd in St. Gallen, een kleine tweehonderd kilometer ten zuiden van het Duitse Stuttgart. De Bella Citta is het vierde model in de serie Velocipede-Fogliaverde.

Details met een meerwaarde

De retrostijl van de fiets is herkenbaar in elk detail. Zo zie je stijlvolle houten trappers die je voeten voldoende grip geven, een goudkleurige ketting, omgekeerde remgrepen en een stoer lederen zadel. Het bijpassende lederen tasje onder het zadel mag natuurlijk niet ontbreken.

Bij een eerste inspectie valt een ding gelijk op: de stevige achternaaf. Het betreft hier een E-smart exemplaar van Zehus. De naaf is niet zonder reden in deze dikte uitgevoerd, want hierin zit namelijk de motor en de accu verborgen. De bediening gebeurt uiteraard via de app die je op je smartphone kan installeren.

Ecologisch fietsen met het Zehus-systeem

Mocht je niet bekend zijn met Zehus: Het systeem geeft energie terug aan de motor als je heuvelafwaarts gaat of terugtrapt. In theorie hoef je de accu dus nooit op te laden en daarmee is de Citta Bella een ecologisch verantwoorde e-bike. Dan rest natuurlijk de vraag of je hiermee een tijdje voort kan.

Het bereik van de Bella Citta

Het bereik van de batterij ligt tussen 35 kilometer met constante turbo-ondersteuning tot negentig kilometer bij de minste ondersteuning, meldt de Nederlandse importeur. Je kan de fiets instellen dat hij alleen ondersteunt bij opstappen en wegrijden en als je een helling op fietst. Dankzij de hellingshoeksensoren weet de motor dan dat hij ondersteuning moet verlenen.

De meest stijlvolle elektrische fiets

Ook aan de accessoires van de stijlvolle tweewieler werd gedacht. Zo bevat de fiets een slothouder met opvouwbaar slot dat je via je smartphone bedient. De gehele fiets weegt maar 18.7 kilo en is daarmee een van de lichtste elektrische fietsen. Als je geïnteresseerd bent in de Bella Citta, neem dan wel een goed gevulde portemonnee mee naar de fietsenwinkel. De fiets is helemaal van jou voor het luttele bedrag van 4.575 euro.

Bron: Cittie Bike , Fiets Actief

Waarom een elektrische fiets eigenlijk veel minder valsspelen is dan je denkt

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


Reageer op artikel:
Dit is de stijlvolle elektrische fiets om mee naar je werk te rijden
Sluiten