Thomas
Thomas Style 28 jan 2019

Dankzij deze basistips werk jij je voortaan goed gekleed in het zweet

Jezelf motiveren om te sporten is toch net altijd iets gemakkelijker als je het kunt doen in toffe sportkleding. Je gaat sporten om er op je best uit te zien, dus kun je er maar beter ook goed uitzien tijdens je wekelijkse sportsessie. Dankzij deze tips werk je je voortaan goed gekleed in het zweet.

Mode werkt steeds volgens hetzelfde principe: je combineert trends, stijlen, prints en kleuren om een eigen stijl te ontwikkelen. Waarom zouden we dan niet hetzelfde doen met onze sportkleding? Waar we in het dagelijks leven voldoende aandacht besteden aan onze garderobe, is onze sportkleding veelal een random allegaartje van shirts, broeken, hoodies en trainings.

Als je het niet voor jezelf doet, onthoud dan ook even dat heel wat relaties ontstaan in de sportschool. Tja, jij let toch ook wel op vrouwen in sportleggings en yoga pants?

sportkleding

Ga je voor kleur of houd je het basic?

Het leuke aan sportkleding is dat opvallen best mag. Veel sportmerken gebruiken felle kleuren, zorg er alleen voor dat het geheel een beetje rustig blijft. Je wilt niet dat andere mannen in de sportschool een epileptische aanval krijgen als ze je zien beuken.

Kies één opvallende kleur en pas de rest van je outfit hierop aan. Dat limoengroene shirt hoef je niet te combineren met die knalrode broek – ga dan liever voor een donkerblauwe short en laat het groene eventueel terugkomen als accent in je schoenen of sokken.

Geen fan van kleur? Grijs en zwart zijn altijd een veilig keuze en de kans op een slechte outfit is bijna nihil. Zwarte broek, grijze hoodie, donkere schoenen en je zit goed.

sportkleding

Denk na over je garderobe

Welke stijl je ook kiest, weet altijd wat je in de kast hebt liggen. Pak als je gaat sporten niet lukraak iets uit je stapel sportkleding, maar stel gericht outfits samen. Je koopt geen nieuw overhemd dat niet bij je andere kleding past, dus doe dit ook niet bij sportkleding. Zorg dat je een aantal outfits voorbereidt op basis van hoe vaak je sport. Zo kom je altijd goedgekleed voor de dag en nooit in de problemen op laundry day.

Onthoud de dont’s

Misschien nog wel belangrijk dan weten wat je wel moet doen, is weten wat je niet moet doen. Net als in het leven geldt ook voor sportkleding: alles waar ‘te’ voor staat is niet goed. Te groot, te strak en te kort zijn een no-go. Oversized shirts en baggy broeken zitten alleen maar in de weg. Strakke kleding mag, maar sla hier niet in door. Je figuur bepaalt vaak hoe ver je kunt gaan.

Draag je een strakke compressiebroek? Geen probleem, maar kies dan tenminste wel de juiste maat of draag er een short overheen. De sporters om je heen voelen zich vast meer op hun gemak als ze niet naar je strak ingepakte edele delen hoeven te kijken. Om dezelfde reden raden we je ook aan om hele korte broekjes en te diep ingesneden hemdjes links te laten liggen.

Sportkleding is dus zeker geen hogere wiskunde, maar met wat extra aandacht kun je al wel een groot verschil maken. Trek al je sportkleding uit de kast, kijk wat je hebt, vul aan waar nodig, maak combinaties en werk je voortaan stijlvol in het zweet.

sportkleding

Nog een paar hardloopschoenen nodig?

Ren 2019 in met een paar van deze hardloopschoenen

Reageer op artikel:
Dankzij deze basistips werk jij je voortaan goed gekleed in het zweet
Sluiten