Jan
Jan Life 21 dec 2018

Het geheim achter het succes van Jeff Bezos, de man van 160 miljard

Met een persoonlijk vermogen van zo’n 160 miljard euro zou je verwachten dat Amazon-topman Jeff Bezos een baas is die uren in vergaderruimtes slijt en minstens tachtig uur per week werkt. Als je hem echter zou vragen hoeveel uur hij per nacht slaapt, is zijn antwoord toch acht uurtjes.¬†Bezos is dan ook geen doorsnee manager maar hoe ziet de gemiddelde werkdag van deze inspirerende ondernemer er dan wel uit?

Acht uur slaap

Persoonlijk succes in combinatie met een gezonde levensstijl kan wel degelijk, je moet het alleen willen. Dat vindt Jeffrey Preston Bezos, de grote man achter het e-commerce bedrijf Amazon.Voor hem is het essentieel om voldoende te rusten, en bij voorkeur slaapt hij dus acht uur per nacht. Dat lukt niet altijd, geeft hij toe, maar het is wel een belangrijk streven.

Dat heeft alles te maken met zijn werk: “Als leidinggevende word je betaald om een klein aantal belangrijke beslissingen te nemen, niet om er duizenden per dag te maken. Als je niet goed voor jezelf zorgt, zal de kwaliteit van die beslissingen minder goed zijn, omdat je moe of humeurig bent.” Dat vertelde hij¬†tijdens een meeting van de Economic Club of Washington D.C.

Belangrijke beslissingen neemt Jeff Bezos ‘s ochtends

Bezos deelt zijn activiteiten daarnaast in om er zoveel mogelijk voordeel uit te halen. Belangrijke beslissingen neemt hij bij voorkeur ‘s morgens wanneer hij nog zo fris als een hoentje is. De belangrijkste meetings plant hij daarom in om tien uur ‘s morgens, wanneer hij nog voldoende energie heeft.

Wat (iets) minder belangrijk is komt daarna aan bod. “Vanaf vijf uur ‘s middags heb ik al het gevoel dat ik niet meer over dingen kan nadenken. Dan schuif ik alles door naar de volgende ochtend om tien uur.”

Ontbijten met het hele gezin

Niet alleen zijn uurtjes slaap zijn van belang, ook tijd met zijn gezin vindt de¬†54-jarige Amerikaanse ondernemer belangrijk. In tegenstelling tot veel CEO‚Äôs hecht hij veel waarde aan de spaarzame momenten die hij met zijn vrouw en kinderen kan doorbrengen. “Ik geniet ervan om te ontbijten met mijn kinderen voor ze naar school vertrekken. Dat moment is erg belangrijk voor me.”

Het volledige interview kun je hier bekijken, maar dat kost je wel een uur de tijd. Een uur dat je bijvoorbeeld zou kunnen besteden aan slapen.

We zijn trouwens heel benieuwd wat Elon Musk van deze uitspraken zou vinden!

Zoveel uur per week zou je moeten werken volgens Elon Musk

Reageer op artikel:
Het geheim achter het succes van Jeff Bezos, de man van 160 miljard
Sluiten