Thomas
Thomas Entertainment 7 jan 2020

Dit zijn alle superheldenfilms die er dit jaar aankomen

Als superhelden je ding zijn leef je in een mooie tijd. Marvel en DC hebben hun productie de laatste jaren flink opgeschroefd en daar gaat voorlopig geen verandering in komen. Als we de plannen van Marvel en DC mogen geloven, gaan we de aankomende jaren bedolven worden onder de superheldenfilms. Helemaal prima als je het ons vraagt, maar laten we ons eerst focussen op 2020.

Let op: dit is de stand van zaken op het moment van schrijven. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat een film uitgesteld wordt of dat er een verrassing uit de hoge hoed getoverd wordt.

1. ‘Birds of Prey’ (And the Fantabulous Emancipation of Harley Quinn)

Regisseur: Cathy Yan
Schrijver: Christina Hodson
Cast: Margot Robbie, Mary Elizabeth Winstead, Jurnee Smollett-Bell, Rosie Perez, Chris Messina en Ewan McGregor

‘Suicide Squad’ is niet bepaald het succes geworden waar DC op gehoopt had. Gelukkig was het niet alleen kommer en kwel. Er was zelf een lichtpuntje te ontdekken in de vorm van Harley Quinn. Het gestoorde vriendinnetje van de Joker werd gespeeld door Margot Robbie en dat deed ze uitstekend. Ze deed dit zelfs zo goed dat ze nu een eigen film krijgt. In ‘Birds of Prey’ volgen we de psychopathische dame die worstelt met het feit dat haar vriendje vertrokken is.

Releasedatum ‘Birds of Prey’: 7 februari 2020

2. ‘The New Mutants’

Regisseur/schrijver: Josh Boone
Cast: Cast: Anya Taylor-Joy, Maisie Williams, Alice Braga, Charlie Heaton, Blu Hunt en Henry Zaga

Op papier is Marvel sinds dit jaar eigenaar van de X-Men-rechten, maar verwacht Wolverine niet meteen in een ‘Avengers’-film. De verwachting is dat de X-Men langzaam maar zeker richting de MCU komen. Tot die tijd krijgen we gelukkig wel nog een aantal films op basis van de rechten die eerst bij Fox lagen. De eerste daarvan is ‘The New Mutants’, een superheldenfilm met een horrortintje over vijf jonge mutanten die willen ontsnappen uit een geheime basis.

Releasedatum ‘The New Mutant’: 3 april 2020

3. ‘Black Widow’

Regisseur: Cate Shortland
Schrijver: Jac Schaeffer Ned Benson
Cast: Scarlett Johansson, Rachel Weisz, Florence Pugh, O-T Fagbenle en David Harbour

Zoals we inmiddels allemaal wel weten, kende ‘Avengers: Endgame’ geen al te best einde voor Black Widow. Toch krijgt Natasha Romanoff begin volgend jaar een eigen verhaal. Er valt namelijk nog genoeg te vertellen over deze Russische moordmachine.

Haar eigen film speelt zich af na ‘Captain America: Civil War’. Na de gebeurtenissen in die film valt ze namelijk in een zwart gat. Black Widow blijft alleen over en wordt gedwongen om haar bepaald niet gezellige verleden onder ogen te komen.

Releasedatum ‘Black Widow’: 1 mei 2020

Foto: Walt Disney Studios / Marvel Studios

4. ‘Wonder Woman 1984’

Regisseur: Patty Jenkins
Schrijver: Patty Jenkins en Geoff Johns
Cast: Gal Gadot, Kristen Wiig, Chris Pine en Pedro Pascal.

DC heeft behoorlijk wat missers gehad, maar ‘Wonder Woman’ was dat zeker niet. Gal Gadot schitterde in een film die verder prima in elkaar zat. Een zeldzaam lichtpuntje waar DC graag nog een keer van wil profiteren. Waar het origineel zich voornamelijk tijdens WW1 afspeelde, maken we nu een sprong in de toekomst naar een ander wereldconflict: de Koude Oorlog. Daarin zal ze het moeten gaan opnemen tegen Cheetah.

Releasedatum ‘Wonder Woman 1984’: 5 juni 2020

Foto: DC Films

5. ‘Morbius’

Regisseur: Daniel Espinosa
Schrijver: Matt Sazama en Burk Sharpless
Cast: Jared Leto, Adria Arjona, Matt Smith, Jared Harris en Tyrese Gibson

Marvel heeft een bijna onuitputtelijke bron aan personages en ook dit jaar trekken ze weer een aantal nieuwe gezichten uit de stripboeken. Een daarvan is Morbius. Ooit was hij een wetenschapper, maar door een vreemde bloedaandoening en een mislukt experiment verandert hij in een vampier.

Deze rol is weggelegd voor Jared Leto, maar verder weten we nog redelijk weinig over de film, behalve dat hij verbonden is aan het ‘Spider-Man’-universum. Deze man gaan we dus nog wel vaker tegenkomen.

Releasedatum ‘Morbius’: 31 juli 2020

6. ‘Venom 2’

Regisseur: Andy Serkis
Schrijver: Kelly Marcel en Tom Hardy
Cast: Tom Hardy, Woody Harrelson, Michelle Williams, Reid Scott en Naomi Harries

De meningen over de eerste solofilm van ‘Venom’ waren nogal verdeeld. Toch gaat er gewoon een tweede deel komen en deze keer speelt Woody Harrelson de bad guy. Ook Tom Hardy is weer van de partij en hij is misschien niet de enige Tom. Volgens geruchten gaat Tom Holland mogelijk zijn opwachting maken in deze film. ‘Venom’ en ‘Spider-Man’ zijn namelijk nauw met elkaar verbonden.

Releasedatum ‘Venom 2’: 2 oktober 2020

7. ‘The Eternals’

Regisseur: Chloé Zhao
Schrijver: Matthew K. Firpo en Ryan Firpo
Cast: Angelina Jolie, Richard Madden, Kumail Nanjiani, Lauren Ridloff, Brian Tyree Henry, Salma Hayek, Lia McHugh, Don Lee, Barry Keoghan, Gemma Chan en Kit Harington

Zoals je hierboven aan de cast kunt zien gaat dit dé grote superheldenknaller van 2020 worden. Marvel trekt alles uit de kast en wil van ‘The Eternals’ hun volgende grote serie maken. Vergeet ‘The Avengers’, dit is de volgende grote stap in het Marvel-universum.

We kunnen je nu proberen uit te leggen wie The Eternals zijn, waar ze vandaan komen en wat ze gaan doen, maar dat hebben onze collega’s van Want al heel uitgebreid gedaan. Kortom, alles wat je moet weten over ‘The Eternals’ lees je hier.

Releasedatum ‘The Eternals’: 6 november 2020

Foto: Marvel Studios

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Dit zijn alle superheldenfilms die er dit jaar aankomen
Sluiten