Lesley
Lesley Cars 19 jul 2019

Deze supersonische auto gaat proberen 800 km/u te halen

Een auto die meer dan duizend kilometer per uur rijdt is waarschijnlijk iets dat je alleen in de betere sciencefictionfilm verwacht. En toch … worden die snelheden binnenkort werkelijkheid. Bijna toch. Een groepje Britten is namelijk bezig met een auto waarmee ze later dit jaar een snelheid van zo’n vijfhonderd mijl (ongeveer 804 kilometer) per uur willen halen.

Supersonische auto gaat proberen om 800 km/u te halen

De Britten mochten het hele project vanwege geldproblemen bijna afblazen, maar het Bloodhound Supersonic Car-project lijkt nu weer op de rit te staan. Er is namelijk een nieuw racecircuit in Zuid-Afrika gebouwd waarop de supersonische auto de recordsnelheid zou moeten halen.

Het Bloodhound-project is het resultaat van maar liefst tien jaar keihard werken. Ian Warhurst, de trotse CEO van het project, licht het als volgt toe: “Deze recordpoging is iets geheel nieuws, met name vanwege de nieuwe mogelijkheden die de digitale technologie ons geeft.”

Het huidige record van de snelste auto ligt bij een voormalige Royal Air Force-piloot. Hij haalde een snelheid van 763 mijl per uur (1227 kilometer) en doorbrak daarmee de geluidsbarrière. De leden van het Bloodhound Supersonic Car-project hebben dus nog een lange weg te gaan.

In eerste instantie was hun doel om het record te verbreken en de auto 800 mijl per uur te laten rijden, maar geldproblemen strooiden roet in het eten, waardoor het project tijdelijk moest worden stilgelegd.

Wij zien zo’n snelle auto wel zitten als we bijvoorbeeld spontaan even een dagje willen gaan bakken aan de Costa del Sol, al lijkt de rit ernaartoe ons iets minder aangenaam. De kans dat het voertuig op grote schaal geproduceerd gaat worden is natuurlijk onbestaande, en laat staan dat de auto op de Belgische snelwegen zou willen rijden. Maar hé … dromen mag.

Want

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Deze supersonische auto gaat proberen 800 km/u te halen
Sluiten