Lesley
Lesley Life 31 jul 2019

Geen grote tuin? Dankzij deze tafelbarbecue grill je ook vlees op je balkon

Ben je niet gezegend met een grote tuin of ruime koer maar wel fan van een lekkere barbecue? Geen nood, want ook met een klein terras (op kot bijvoorbeeld) en een simpele tafelbarbecue grill je dat vlees in een handomdraai. 

Karel Knockaert, die in 2017 samen met zijn goede vriend Birger het programma ‘Mijn Pop-uprestaurant’ won met een barbecueconcept, legt de Leuvense studente Marie uit hoe ze zo’n tafelbarbecue het best kan gebruiken.

Karel maakt samen met haar een stuk rundvlees van bij ons met een dry rub van peper, zout, Provençaalse kruiden en verse rozemarijn. De aardappel en ui worden rechtstreeks in het vuur gegooid (scheelt weer een hoop snijwerk) en de courgette en aubergine worden op de tafelbarbecue gegrild.

Met dit lijstje kun je alvast naar de winkel

  • Steak
  • Peper en zout
  • Aardappel
  • Paprika
  • Ui
  • Courgette
  • Aubergine
  • Olijfolie

Zo maak je een steak op een tafelbarbecue

Smeer de steak voorzichtig in met wat olijfolie en voorzie rijkelijk van peper en zout. Wanneer de kolen heet genoeg zijn, plaats je de steak recht boven de kolen. Grill de steak ongeveer vijf minuten aan elke zijde, afhankelijk van welke cuisson je wenst en de dikte van de steak. Om het typische grillpatroon te krijgen, draai je de steak halverwege een kwartslag.

De aardappel, ui en paprika kun je rechtstreeks in de kolen gooien en laten liggen tot ze volledig zwart zijn. Ontdoe de groenten van de zwarte laag. Zo heb je in een mum van tijd lekkere warme groenten die heerlijk smaken bij de steak.

Bekijk de video hieronder voor het volledige recept.

Meer barbecue-recepten?

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Geen grote tuin? Dankzij deze tafelbarbecue grill je ook vlees op je balkon
Sluiten