Jan
Jan Cars 12 apr 2019

Elon Musk maakt Tesla Autopilot beter geschikt voor Belgische wegen

De gelukkige bezitters van een Tesla kunt reikhalzend uitkijken naar de upgrade van hun automatische piloot. Is de upgrade succesvol, dan kunnen ze genieten van de volgende stap op weg naar het autonoom autorijden: automatisch wisselen van rijbaan. Dat is leuk, maar er staat meer op de planning van Tesla. De Tesla Autopilot zal uiteindelijk kuilen op de weg kunnen vermijden, aldus CEO Elon Musk.

Autopilot werkt fantastisch

De eerste praktijkervaringen met die upgrade zijn ronduit positief. Het systeem presteert buitengewoon goed; je gaat autonoom sturend de snelweg op en de snelheid is aanpasbaar aan het verkeer. Ideaal dus, maar het wordt nog beter.

Een Canadese Tesla-eigenaar, Fred Lambert, is zeer verheugd over de prestaties sinds de upgrade: “Met een hand op het stuur beheerste de Autopilot het voertuig en reed de auto van punt A naar B, bijna zonder enige input van mij. Ik moest enkel ingrijpen bij een situatie waarbij ik grote kuilen wilde vermijden. Helaas zijn dergelijke kuilen in de weg eerder regel dan uitzondering in Quebec, vooral in deze tijd van het jaar.”

Via een simpele tweet bracht Lambert Tesla op de hoogte van het probleem:

Elon Musk werkt er al aan

Niet veel later reageerde Tesla-CEO Elon Musk op de opmerking van Lambert én kwam hij met de gehoopte reactie. Bij een volgende upgrade is het de bedoeling dat de automatische piloot kuilen in de weg kan vermijden … en dat zou weleens van pas kunnen komen op onze hobbelige Belgische wegen.

Nieuwe update komt eraan

De aankondiging kwam er nadat Tesla een grote upgrade heeft doorgevoerd voor de  navigatie met de automatische piloot. Die upgrade maakt het mogelijk om bijna autonoom op de snelweg te rijden, aangezien de wagen zelfstandig kan besluiten om van rijbaan te wisselen.

De komende periode zal Tesla meer functies toevoegen aan het systeem waardoor volledig autonoom rijden een realiteit wordt. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je als bestuurder je ogen dicht kunt doen, want jij blijft de eindverantwoordelijke.

Goed bezig, die Elon Musk.

Nieuwe Tesla-feature moet zorgen voor minder ongelukken (en boetes)

Bron: Electrek

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


Reageer op artikel:
Elon Musk maakt Tesla Autopilot beter geschikt voor Belgische wegen
Sluiten