Alrik
Alrik Cars 8 nov 2019

Elon Musk onthult Tesla pick-up Cybertruck in ‘Blade Runner’-stijl

Elon Musk heeft op geniale wijze de Tesla Cybertruck onthuld. Of beter gezegd: de datum waarop de pick-up truck wordt onthuld. In ‘Blade Runner’-stijl: sciencefiction wordt science fact.

Eerder dit jaar beloofde Elon Musk al dat de Tesla pick-up Cybertruck nog in 2019 onthuld zou worden en hij houdt zich aan zijn woord. Hij zal een iets ander design hebben dan het conceptmodel, maar dat de elektrische bak een futuristisch uiterlijk krijgt, moge duidelijk zijn.

Tesla Cybertruck wordt onthuld

Eerder zei Elon Musk dus al dat de Tesla Cybertruck een ‘Blade Runner’-achtig design krijgt en om het nog mooier te maken, wordt de truck op 21 november 2019 in Los Angeles gepresenteerd, nabij de raketfabriek van ruimtevaartbedrijf SpaceX. Iedere sciencefiction-filmfan weet dat de film ‘Blade Runner’ (1982), met Rutger Hauer in de hoofdrol, ook begint in 2019 in Los Angeles. Daarom deze geniale aankondiging op Twitter van Elon Musk. De datum van de presentatie valt overigens ook samen met de Los Angeles Auto Show.

Dan nog wat specificaties van de pick-up truck, ook niet onbelangrijk. De Tesla Cybertruck heeft een vermoedelijke actieradius tussen de 650 en 800 kilometer. Volgens alle bronnen kan de pick-up truck ook automatisch inparkeren en beschikt het voertuig over een 360-graden-camera. Een generator heb je niet meer nodig, te weten dat de Tesla Cybertruck over krachtstroomaansluiting beschikt om professioneel elektrisch gereedschap op te kunnen draaien.

Leren van Elon Musk

Weer weet Elon Musk de wereld warm te maken met iets waar niet direct een massale behoefte aan is. De Tesla Cybertruck is vet, maar we kunnen weinig andere merken of entrepreneurs verzinnen die de aandacht zo op zich weten te vestigen met iets als een pick-up truck.

Het mooiste concept tot nu toe komt van autodesigner emrEHusmen. Als de Tesla Cybertruck hier ook maar een beetje op lijkt, zijn we al blij.

View this post on Instagram

TESLA Pickup concept by @emrehusmen #tesla #modelp #teslamotors @teslamotors #teslamodelp #teslapickup #electricpickup #autonomous #elonmusk #gigafactory #nikolatesla #cardesign #concept #photoshop #3dsmax #keyshot #sketch #design #procreate #ipadpro #wacom #cintiq #losangeles #california #istanbul #emrEHusmen more on #behance

A post shared by emrEHusmen® (@emrehusmen) on

Lees ook: Elon Musk wil dat Tesla’s scheetgeluiden gaan maken. 

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Elon Musk onthult Tesla pick-up Cybertruck in ‘Blade Runner’-stijl
Sluiten