Thomas
Thomas Cars 31 dec 2018

Elon Musk doet Tesla-rijders in Europa een mooie belofte voor 2019

Elon Musk zit nooit om een opmerkelijke uitspraak verlegen en vaak maakt hij ze nog waar ook. Of dat deze keer ook het geval zal zijn valt nog af te wachten, maar het is alvast een mooie belofte. De Tesla-oprichter belooft namelijk dat 2019 het jaar wordt waarin je overal in Europa je Tesla zult kunnen opladen via het Supercharger-netwerk.

Honderd procent dekking in Europa, dat wil Elon Musk in 2019 bereiken. Van Ierland tot Kiev en van Noorwegen tot Turkije, aldus Musk zelf. Dat maakte de Zuid-Afrikaanse ondernemer via Twitter bekend (waar anders) nadat iemand hem had gevraagd hoe het zat met de dekking in Ierland. Goed nieuws voor Europese Tesla-chauffeurs, want hiermee zou hij een van de grootste nadelen van het elektrisch rijden tackelen.

Werk aan de winkel voor Musk

Nu is het namelijk nog steeds lastig om met je Tesla op vakantie te gaan. Wil je niet met een lege accu aan de kant van de weg stranden moet je je route écht heel goed uitstippelen. Superchargers zijn de ideale oplossing, want die kunnen je Tesla in 40 minuten tot 80 procent opladen. Als Elon Musk het voor elkaar krijgt om die overal in Europa te installeren, is dat alweer een zorg minder. Alleen wordt dat klusje geen gemakkelijke taak.

Op dit moment zijn er 11.853 Superchargers. Dat is veel, maar Elon Musk had er eigenlijk al 18.000 willen hebben. Dat betekent dat Tesla nog behoorlijk wat werk aan de winkel heeft. Vooral in Oost-Europa moet flink doorgebouwd worden als hij zij belofte wil halen. Op deze kaart kun je precies zien waar de Superchargers al staan en welke er binnenkort bij komen.

De Superchargers van Tesla in België

Zo zien we dat er ook extra Superchargers in België komen. Op dit moment zijn er twaalf actieve Superchargers in ons land te vinden. Daar moeten er in 2019 nog negen bijkomen. Het zou mooi zijn als het Elon Musk lukt, want dan is er weer een reden minder om geen Tesla te kopen.

Bron: Want

Reageer op artikel:
Elon Musk doet Tesla-rijders in Europa een mooie belofte voor 2019
Sluiten