Wheels

Zo ziet een Tesla Model 3 er uit na 1.6 miljoen kilometer

Onberispelijk!

Bij de aanschaf van een nieuwe wagen wil je uiteraard weten hoe duurzaam hij is. Mocht je overwegen om een Tesla Model 3 aan te schaffen, dan heeft Elon Musk goed nieuws: het bedrijf heeft getest hoe de wagen presteerde bij zware belasting. Na ruim een miljoen mijl (1.6 miljoen kilometer) zag de Tesla-motor er nog onberispelijk uit.

Een miljoen mijl

CEO Elon Musk¬†toonde op Twitter afbeeldingen van de motor en versnellingsbak en merkte op hoe die “nog steeds in een goede conditie verkeren”, omdat ze zijn “ontworpen voor ultragroot uithoudingsvermogen.”

Het is onwaarschijnlijk dat de gemiddelde Tesla-bezitter met een Tesla Model 3 zal rijden tot er 1 miljoen mijl op de teller staat. Uitgaande van een jaarlijkse belasting van 15.000 kilometer moet je dus meer dan 106 jaar met een Tesla Model 3 rijden om in de buurt van die grootse 1,6 miljoen kilometer te komen.

Onverwacht grote belangstelling voor de Tesla Model 3

Tesla leverde de eerste Model 3’s in juli 2017 af, met een speciaal evenement in de ontwerpstudio in het Californische Fremont. Het voertuig is bedoeld als een goedkopere versie van de Model S sedan, en vanwege de lagere kosten kon het bedrijf de bestellingen niet bijhouden.

De onverwacht grote belangstelling voor het model maakte een verhoging van de productie noodzakelijk. Die werd opgevoerd van tweeduizend exemplaren naar de huidige zevenduizend. Tesla moet nog beginnen met het afleveren van de goedkoopste versie van de auto, die zo’n 35.000 dollar kost. In plaats daarvan richt het bedrijf zich voorlopig op de modellen met luxueuzer interieur en lange-afstandsbatterijen, met een startprijs van 49.000 dollar.

Tesla

De premium versie: 78.000 dollar

Tesla introduceerde in mei een premium versie van Model 3 met een prijskaartje van 78.000 dollar. Deze versie gebruikt twee motoren voor de vierwielaandrijving en vervangt de configuratie van het achterwiel. De set-up is vergelijkbaar met die van de Model S en X.

Bron: Inverse

27-10-2018 - Jan