Thomas
Thomas Cars 21 okt 2019

Tesla-ontwerper: “De Roadster wordt nóg beter”

De catalogus van Tesla begint steeds dikker te worden. Na de Model S, X en 3 werkt het elektrische automerk van Elon Musk aan nog meer nieuwe modellen, van een pick-up tot een vrachtwagen. Toch kijken autoliefhebbers over de hele wereld het meest uit naar de Tesla Roadster. Een sportwagen die gaat tonen tot wat elektrische auto’s echt in staat zijn.

Inmiddels mag duidelijk zijn dat auto’s met een elektrische aandrijving op sommige gebieden aanzienlijk beter zijn dan hun benzine-slurpende voorgangers. Vooral als het op acceleratie aankomt is de ‘ouderwetse’ verbrandingsmotor kansloos.

Het internet staat vol met burgerlijke Tesla’s die stoere sportwagens en muscle cars het nakijken geven. Dat gaat in de toekomst alleen nog maar erger worden.

Duizelingwekkende cijfers

Tesla komt namelijk met een nieuwe versie van de Roadster. Elon Musk blies bij de aankondiging hoog van de toren: volgens hem is deze auto zo goed dat het bijna oneerlijk is voor alle sportwagens met een verbrandingsmotor. De beloofde cijfers liegen er in ieder geval niet om: van nul naar honderd in 1,9 seconden, een topsnelheid van dik 400 kilometer per uur en een range van bijna duizend kilometer.

Dit prototype is dus pas het begin:

Bizarre cijfers, maar we kunnen mogelijk nog meer verwachten van de Tesla Roadster. In ‘Ride the Lightning’, de officiële Tesla-podcast, deed chief designer (CDO) Franz von Holzhausen daar nog een schepje bovenop. De auto is volgens hem aan het evolueren en gaat nog beter worden dan wat ze al onthuld hebben. Verdere details geeft hij niet, maar het mag duidelijk zijn dat dit ‘passieproject’ records gaat verbreken.

Prijskaartje van de Tesla Roadster

Wanneer dit gaat gebeuren is nog afwachten. Elon Musk sprak lange tijd over 2020, maar het lijkt erop dat Tesla dat niet gaat halen. Wat we wel weten, is dat je er snel bij zal moeten zijn als je een Roadster op je oprit wilt. Er gaan namelijk slechts 10.000 exemplaren per jaar van de band rollen. Die gaan rond de 200.000 dollar per stuk kosten. Dat is prijzig, maar als de beloofde prestaties behaald worden, is het eigenlijk geen geld.

Lees ook: Dit wordt de volgende game changer van Tesla

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Tesla-ontwerper: “De Roadster wordt nóg beter”
Sluiten