Noah
Noah Cars 9 okt 2019

Elon Musk wil dat Tesla’s scheet- en geitgeluiden gaan maken

Dat auto’s een toetergeluid maken als jij op de claxon ramt, is in wezen nep. Je knijpt immers niet echt in een hoorn. Heel lang geleden was dat natuurlijk wel zo, maar moderne auto’s hadden net zo goed voor een ander geluid kunnen kiezen. Scheetgeluiden bijvoorbeeld, en geef toe dat dat het verkeer heel wat leuker zou maken. 

Wat Elon Musk betreft blijft het echter niet bij een idee: als het aan hem ligt laten Tesla’s binnenkort scheten en hoor je geiten mekkeren als je buurman om de hoek komt aanzetten. Oftewel: toetergeluiden die je zelf in kunt stellen.

Tesla met kokosnoten

Op Twitter maakte de Tesla CEO duidelijk dat hij in de toekomst andere toeter- en beweeggeluiden wil aanbieden. De miljardair kon het niet laten meteen zelf een aantal suggesties te doen, waaronder het geluid van kokosnoten. Iedereen met een ontwikkeld gevoel voor humor weet natuurlijk dat hij daarmee verwijst naar Monty Python’s ‘Holy Grail‘, en als we nog geen Tesla wilden is dat nu wel het geval.

Vanaf september volgend jaar moeten elektrische auto’s in Amerika kunstmatig geluid maken als ze minder dan dertig kilometer per uur rijden, omdat ze anders te stil zijn. Tesla implementeerde  dat vorige maand al, bij de Model 3.

Het US National Highway Traffic Safety Administration is echter ook bezig met regels die auto-eigenaren toestaan om zelf hun geluiden uit te kiezen. Zie je het al voor je? De soundtrack van je favoriete sitcom, of een obscuur instrument … Een prettige chaos!

Europa

In Europa zal dat niet snel gebeuren. In 2021 gaat de Europese equivalent van de geluidsregel van kracht, maar in de Europese wet staat specifiek dat het nepgeluid een echte motor moet imiteren. Geen kokosnoten dus.

Elon Musk reageert op suggesties

Ondertussen zijn fans op Twitter al de meest absurde suggesties aan het doen. Musk kon zich vooral vinden in jungle- en regenwoudgeluiden.

Ook willen sommige gebruikers hun eigen geluiden uploaden, iets wat de Tesla-CEO vervolgens beloofde te zullen uitzoeken. Per staat verschillen de regels, maar meestal is het in Amerika prima zolang het toetergeluid maar van afstand te horen is en niet “onredelijk hard” klinkt.

Voor nu is het allemaal nog geen praktijkwerk, en blijft het bij komische suggesties. Het is echter wel een discussie die steeds relevanter gaat worden en wat ons betreft mag er gerust wat humor bij komen kijken.

Lees ook: De vijf regels voor succes van Elon Musk

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Elon Musk wil dat Tesla’s scheet- en geitgeluiden gaan maken
Sluiten