Lesley
Lesley Life 7 feb 2019

That’s The Spirit: de strafste mocktails voor tijdens Tournée Minérale

Drank is de duivel en jij en je maten drinken het liefst met verstand. Dat gezegd zijnde is het tijd voor een glas. Of niet natuurlijk, want februari staat volledig in het teken van Tournée Minérale, een maand waarin zoveel mogelijk Belgen het zonder alcohol proberen doen. Ben je dat water nu al beu? Maak dan een van deze mocktails – ze zijn niet mierzoet en zien er niet uit als regenboogkots, beloofd. 

Let’s talk mocktails

We gingen te rade bij ons culinair zusje Culy en kwamen erachter dat mocktails – net als cocktails – bestaan uit drie basiselementen: een basis (dat kan alles zijn, van bruiswater tot ijsthee), aangelengd met een zure en een zoete component.

Enkel de verhoudingen zijn bij een mocktail net iets anders: voor het ideale alcoholvrije drankje gebruik je vier delen basis, een deel zuur en een half deel zoet. Het volstaat dus niet om de alcohol in een cocktail simpelweg te vervangen door frisdrank.

De basis

De basis van je drankje bepaalt de smaak. Tonic is een vrij neutrale basis, terwijl kokoswater ervoor zorgt dat je mocktail beduidend zoeter wordt.

Zoet

Als zoet onderdeel kun je siroop gebruiken, bijvoorbeeld door honing en water samen aan de kook te brengen of pure honing te gebruiken.

Zuur

Limoen en citroen zijn veilige en voor de hand liggende keuzes, maar ook pompelmoes en appelciderazijn behoren tot de mogelijkheden. Hier kun je ook garneren met wat fruit of groenten.

mocktails tournée minérale

We zetten je op weg

Je kunt zelf aan de slag met een paar ingrediënten, maar als je hersendood in de supermarkt gaat ronddwalen kom je binnen de kortste keren met een fles wijn thuis. Leidraad nodig? Deze combinaties werken altijd.

Frisse mocktail met limoensap

Meng volgens de formule limoensap en honing met wat bruiswater. Garneer met komkommer en je hebt een geweldig dorstlessende mocktail.

Alcoholvrije Moscow Mule

Snijd een limoen in twee, pers de helften uit, neem twee glazen en verdeel het limoensap over de glazen. Verdeel het gemberbier of de ginger ale (spoiler: daar zit dus geen alcohol in) over de glazen en vul verder aan met spuitwater.

Snijd een tweede limoen in schijfjes en voeg twee schijfjes toe, samen met ijsblokjes, suikersiroop en munt.

Ice (tea) baby

Ook thee kan een goede basis zijn voor je mocktail. Denk bijvoorbeeld aan koude zwarte thee met honing, citroensap en verse citroen. Mix alle ingrediënten in een shaker met ijs voor een échte ijsthee.

Oh enne … date gepland tijdens Tournée Minérale? Dit kun je doen zonder op café te eindigen.

That’s The Spirit: eerste hulp bij daten zonder drinken

Reageer op artikel:
That’s The Spirit: de strafste mocktails voor tijdens Tournée Minérale
Sluiten