Life

That’s The Spirit: Zo maak je een Dark ‘n Stormy

Wat kan er misgaan met bruine rum en gemberbier?

Drank is de duivel en jij en je maten drinken het liefst met verstand. Dat gezegd zijnde is het tijd voor een glas. Deze week gaan we voor een Dark ‘n Stormy, een verrassend lekkere en ontzettend eenvoudige cocktail met bruine rum en gemberbier.

Rum en gemberbier

Zijn naam is nogal melodramatisch, de geschiedenis van de Dark ‘n Stormy is dat iets minder. In 1806 geraakte een zeilschip door de kalme zee niet tot op haar bestemming. In plaats van in Amerika meerde het aan in een haven van Bermuda. Ene meneer Gosling (voorzover wij weten geen familie van Ryan) die aan boord was ging aan land en stichtte aldaar Gosling’s rum.

Na de Eerste Wereldoorlog – meer dan een eeuw later dus –  brouwden Britse mariniers op een ander deel van de eilandengroep gemberbier om zeeziekte te bestrijden. De eilanders combineerden Gosling’s Black Seal Rum (met een zwart zegel, vandaar de naam) met het gemberbier en tada: de Dark ‘n Stormy was geboren.

Zo maak je zelf een Dark ‘n Stormy

Je raadt het al, deze cocktail is ontzettend gemakkelijk te maken. In theorie zou je enkel Goslings rum mogen gebruiken, maar als je een andere soort in je home bar hebt staan lukt het vast ook wel.

  • Vul een longdrinkglas met ijsblokjes
  • Voeg rum toe – een maatje is voldoende, maar als je je cocktail liever wat straffer hebt kun je nog een extra scheutje bijschenken
  • Vul aan met gemberbier en stir
  • Garneren met een partje limoen is toegestaan

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief


14-03-2019 - Jutta