Lesley
Lesley Life 1 feb 2020

That’s The Spirit: eerste hulp bij daten zonder drinken

Drank is de duivel en jij en je maten drinken het liefst met verstand. Dat gezegd zijnde is het tijd voor een glas. Of niet natuurlijk, want vandaag start Tournée Minérale, een maand waarin zoveel mogelijk Belgen het zonder alcohol proberen doen. Schenken jij en je lief maar al te snel (en te vaak) een glas wijn uit bij het eten? Trap niet in de val en plan een date in zónder alcohol. Deze tips helpen je op weg.

Plan je date zorgvuldig

Of je nu een eerste date hebt of iets gaat doen met je lief met wie je al jaren samen bent, stippel je date uit. Als jullie geen plan hebben hangen jullie voor je het goed en wel beseft in de zetel met een afhaalpizza en een fles wijn – want who are you kidding: zelfs tijdens Tournée Minérale zijn ‘zetel’, ‘pizza’ en ‘wijn’ een onlosmakelijk trio.

Doe iets wat je normaal gezien niet zou doen …

… en waarbij geen alcohol komt kijken. Ontsnap uit een escape room, ga minigolfen of breng een bezoekje aan het museum. Vooral dat laatste kan al eens onverwachte extra voordelen met zich meebrengen: je komt slimmer over dan je bent, lijkt cultureel en je kunt ongemerkt achter haar lopen en zo dat kontje checken (maar die tip heb je niet van ons).

Ga naar een food market

Bij eten hoort ook al eens een wijntje, maar op zo’n food market draait het toch wel écht om de food experience. Bovendien kost alles behalve water er een rib uit je lijf, dus dat is ook een meevaller. Wedden dat je die aperitief niet eens mist?

Ga ontbijten of brunchen

Tijdens een brunch krijg je al snel een glas prosecco in je handen geduwd, maar als je die eenmaal weet te weigeren, gaat de rest van de date vooral om spek, gepocheerde eieren en pannenkoeken en spek. En wij waren al om bij ‘spek’.

Drink samen koffie

Eigenlijk zit je goed met elke date die zich ‘s namiddags afspeelt. Samen koffiedrinken is gezellig, goedkoop (nu ja, hangt af van de hipster-graad van je koffie) en een goede gelegenheid om nog eens écht bij te praten.

Manners België is er nu ook tweewekelijks in je inbox!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
That’s The Spirit: eerste hulp bij daten zonder drinken
Sluiten